Marcel Heptia - David Stevens
Toeschouwers: 2200

Na Cercle Brugge KSV - R Antwerp FC

Ratko Svilar houdt verdiend punt vast

BRUGGE — De thuisploeg schittert zelden op het eigen veld, de Antwerpse tegenstander had buitenshuis nog niet gewonnen. Op een besneeuwd en moeilijk te maneuvreren mat zat er in theorie dus niet zo heel veel in. Toch kregen de kouwelijke kijkers een behoorlijk kijkstuk te zien, bekroond met vier doelpunten. R Antwerp FC kwam twee keer op achterstand, maar sloeg telkens fors terug. In een erg goed tweede en derde kwartier hadden de bezoekers zelfs de volle inzet binnen bereik, pogingen van Harry Cnops en Petur Petursson gingen nipt naast of stuitten op thuiskeeper Barth. De Cercle-doelman werd pechvogel van de partij. Hij werd zowat op de helft van het aantal ballen dat binnen het kader kwam, geklopt. Een eerste keer toen Mark Van der Linden na handsspel van Kooiman een vrijschop in de kruishoek mikte. Even na het uur knalde Patrick Ipermans een rebound richting Brugs doel en Poorteman stak daar ongewild een voetje tussen.

Ook na rust kenden de rood-witten de beste start. Petur Petursson kopte van dichtbij naar de rechterhoek, de ingevallen Leo Van der Elst leverde een schot van kortbij af, telkens had Barth een sublieme reflex in huis. Na de gelijkmaker had de Dockx-falanx meer oog voor het behoud van de volle inzet. Het liet Cercle toe een energiek slotkwartier te forceren, waarin Sanders bij de overwinning kwam. Hij kon een uitstekende Ratko Svilar niet vloeren. Zijn maats Broeckaert en libero Kooiman waren daar eerder wel in geslaagd. al na vier minuten ontregelde Christian Labarbe de bezoekende offsideval. Eerstgenoemde kon hierdoor rustig de voorzet van Maes op de borst controleren en de uitlopende Ratko Svilar lobben. De thuisploeg klom na de koffie een tweede keer op winst toen Kooiman koppend een hoekschop van Ukkonen verlengde. Een terechte uitslag en R.A.F.C. duidelijk op de betere weg (Marc Geldof - bron: onbekend - 23/01/1984).

Door het oog van Bob (19)

Enkele uren voor de aftrap, deed 'koning winter' zijn intrede en meteen diende de wedstrijd betwist te worden op een moeilijk bespeelbaar sneeuwtapijt.

Vóór de Bosuilen zich enigszins aan de toestand van het veld aangepast hadden, kwamen de lokalen op voorsprong (4'). Broeckaert de omzeilde de buitenspelval en liet Ratko Svilar kansloos (1-0). Vier minuten later bracht Mark Van der Linden de Great Old langszij. Hij schilderde een vrijschop enig mooi in de winkelhaak (1-1). Beide ploegen kregen nog meerdere kansen. Even voor de rust miste Mark Van der Linden op een haartje na zijn tweede doelpunt.

Tijdens de tweede speelhelft kon Kooiman met een geplaatste kopbal de Bruggelingen terug op voorsprong brengen (2-1). Opnieuw sloegen de rood-witten gepast terug. Patrick Ipermans knalde in de 65e minuut tussen een bos van Brugse spelers door de bal buiten bereik van doelman Barth (2-2). R.A.F.C. kwam dicht bij de eerste uitzege, al moest Ratko Svilar even voor tijd het oververdiende gelijkspel vrijwaren met een schitterende reflex op poging van Sanders (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-13 - 03/03/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 23/01/1984)

8 Harry Cnops

79' Bernard Verheecke (uit)/
Van Thournout (in)

8 Harry Cnops (uit)/
13 Leo Van der Elst (in)
46'

Paolo Lallo
      Yves Vanderveeren
4' Geert Broeckaert 1-0
      Mark Van der Linden 1-1 8'
Ruststand 1-1
53' Wim Kooiman 2-1
      Patrick Ipermans 2-2 65'
90' Eindstand 2-2 90'