1 2
06.08.1986 Plaats: Gemeentepark Boom

Na K Boom FC - R Antwerp FC

K Boom FC - R Antwerp FC

K Boom FC was geen ogenblik echt in de wedstrijd en moest in R Antwerp FC, dat met de Joegoslaaf Zoran Lukovac een ideale spelverdeler en afwerker bezat, haar meerdere erkennen. Na 0-2, met doelpunten van Zoran Lukovac en Thierry Pister, haalde K Boom FC in extremis nog de nul van het bord met een late treffer van Balenga (bron: onbekend - 7/08/1986).

Met snel, attractief en gevarieerd voetbal nam R Antwerp FC in de eerste helft logisch afstand van K Boom FC, dat zelden tot samenhang kwam. Beide goals kwamen van de offensief ingestelde vleugelverdedigers. Eerst benutte Thierry Pister een aangeven van de sterk spelende Ronny Prins. Even later zette de Joegoslavische aanwinst Zoran Lukovac de kroon op zijn knappe prestatie. R.A.F.C., zonder Danny Koekelcoren, Rudi Smits en Mark Van der Linden, nam na de rust gas terug. Hierdoor konden de tweede klassers evenwicht in dit prettige oefenduel brengen. Balenga scoorde de tegentreffer (bron: onbekend - 7/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (7)

Ondanks de afwezigheid van Ratko Svilar, Danny Koekelcoren, Rudi Smidts, Mark Van der Linden en Yves Vanderveeren, heeft R Antwerp FC zich tegen tweedeklasser FC Boom enigszins gerehabiliteerd na de 0-5 tegen KSC Lokeren.

Via doelpunten van Thierry Pister (17') en Zoran Lukovac (32') werd de rust bereikt met een niet eens overdreven 0-2 tussenstand. Na een mooi dubbelspel met Ronny Prins
(onbetwistbaar de beste Antwerpspeler) opende Thierry Pister de score. Even voorbij het half uur (nadat hij eerder al tegen de dwarslat aanknalde) verdubbelde Zoran Lukovac na een schitterende persoonlijke actie.

Na de knappe eerste helft, lieten de rood-witten na de hervatting stoom af. Hierdoor konden de Steenbakkers beter in de wedstrijd komen. Vijf minuten voor tijd kwam de verdiende tegentreffer tot stand (1-2) dank zij een prachtig afstandschot van de Zairees Balenga, vorig seizoen nog tweemaal testspeler bij de Antwerpreserven (Antwerp Clubblad-1 - 4/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 07/08/1986)

11 Harry Cnops

60' Jan De Laet (uit)/
Danny Claes (in)

70' Freddy Van Beginne (uit)/
Boey (in)

10 Gunter Van Eyck (uit)/
14 Erik Diels (in)
70'

9 Cisse Severeyns (uit)/
15 Alain Gillissen (in)
75'

Ronny Prins
      Thierry Pister 0-1 17'
      Zoran Lukovac 0-2 32'
Ruststand 0-2
85' Henri Balenga 1-2
90' Eindstand 1-2 90'