Scheidsrechter: Guido Adriaensen

Freddy Dierckx - Ermond Haemhouts
Toeschouwers: 1.500

KFC Verbroedering Geel 1 - R Antwerp FC 1

Voor 1.500 kijkers haalde KFC Verbroedering Geel een billijk gelijkspel. R Antwerp FC viel voor de rust het meeste aan, zonder reëel doelgevaar te creëren. In de slotfase van de eerste helft klom Verbroedering verrassend op winst. De bezoekers schakelden in de resterende minuten over naar de hoogste versnelling, met als resultaat een kei van een gelijkmaker van Thierry Pister (bron: onbekend - 11/08/1986).

Meer dan 1.000 toeschouwers zagen hoe R Antwerp FC in de eerste helft een steriel overwicht afdwong tegen KFC Verbroedering Geel dat tot 10 minuten voor rusten op verdedigen was aangewezen. Ondansk de spijtige blessure van Derwae, kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong nadat Leushuis naast de muur en op de paal had geknald.

Na de herneming werd de druk van R.A.F.C. nog groter met een heel gevaarlijke Harry Cnops en een attente thuisdoelman in de hoofdrol. KFC Verbroedering Geel van haar kant creëerde een kans, maar via Thierry Pister kwam R.A.F.C. toch op gelijke hoogte. In de slotminuut miste Vandeweyer een strafschop en meteen de winninggoal (Jos R. - bron: onbekend - 11/08/1986).

Round-up Oefencampagne '86 (8)

Tegen een kort op de man en met veel inzet spelend KFC Verbroedering Geel (dat er heel wat sterker voorkwam dan K Boom FC, is R Antwerp FC in aanvalllend opzicht, moeilijk uit de verf gekomen. Vlak voor de rust kwamen de lokalen op voorsprong (1-0).

Halfweg de tweede helft, als de Great Old volop de gelijkmaker najoeg, kwamen de tweedeklassers op counter dicht bij een beslissende 2-0 stand. Enigszins tegen de gang van 't spel in, scoorde Thierry Pister de gelijkmaker na een scrimmage voor het Geelse doel. Vlak voor tijd bestrafte de zwak leidende scheidsrechter een ingebeelde fout van Rony Van Rethy met een penalty. Nicky Schippers stopte de elfmeter van Vandeweyer.

In deze nuttige oefenpartij waren Ronny Prins en Zarko Lukovac veruit de betere spelers. Danny Koekelcoren, Rudi Taeymans en Ronny Van Rethy toonden zich een secuur drieluik in het centrum van de verdediging (Antwerp Clubblad-1 - 4/09/1986).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/08/1986)

5 Cisse Severeyns

62' Philip Ennekens (uit)/
Rudi Van Tilburg (in)

63' Raf Derwae (uit)/
Gert Gijsels (in)

5 Cisse Severeyns (uit)/
14 Erik Diels (in)
65'

10 Gunter Van Eyck (uit)/
13 Sergio Gonzalez (in)
73'

9 Frank Mariman (uit)/
15 Peter Quintelier (in)
73'

44' Harry La Valette 1-0
Ruststand 1-0
      Thierry Pister 1-1 81'
90' Eindstand 1-1 90'