Na R Antwerp FC - Ferencvárosi Torna Club -- Theo Custers werd ook ditmaal fel gemist!
R Antwerp FC is op de vierde plaats geëindigd in de derde editie van het internationale Metropooltoernooi. De keepers-perikelen zijn daar niet vreemd aan. Na Hugo Vanden Bossche die vorige dinsdag als bekend jammerlijk faalde, was het dit maal de beurt aan de jonge Danny Dieltiens om te proberen internationaal Theo Custers te doen vergeten. Na amper 12 minuten had de piepjonge doelman zich al tweemaal moeten omdraaien! Eerst toen hij vergat de schiethoek te verkleinen en te laat reageerde op een weliswaar krachtige poging van Takacs, vervolgens toen Rab van dichtbij kon binnenkoppen. De ontmoediging was in de rood-witte rangen te bespeuren. Laszlo Fazekas, tot beste speler van het tornooi uitgeroepen, bleef zich in de eerste helft nochtans fel inspannen. Een van zijn merkwaardige acties kon aan het halfuur niet worden verzilverd door Ruud Kaiser. Tevoren waren ook Harry Cnops en Sandor Muller dicht bij een plaatselijke treffer geweest.
Na de rust was R.A.F.C. weliswaar de dominerende partij, maar zelden gevaarlijk. Leo Van der Elst op vrijschop, Frank Mariman en Ruud Kaiser kwamen dicht bij een tegentreffer. Voor de op tegenaanval speculerende Hongaren kwam Ebedli nog zeer dicht bij een derde treffer. Hoe Leo Van der Elst, Francis Goris en de aan de rust ingekomen Theo Vermeir zich ook inspanden, R.A.F.C. slaagde er niet in tot scoren te komen. De Hongaar Takacs liep tegen een geel karton van scheidsrechter Willy Govaerts aan na een laakbare overtreding op Goris. Theo Custers was donderdagavond eveneens op de Bosuil, waar hij in positieve zin, met Eddy Wauters over een nieuwe overeenkomst sprak. Zou het keepersprobleem dan toch spoedig worden opgelost aan de Bosuil (Walter Geboers - bron: onbekend - 8/08/1980)?
Voorbereiding seizoen 1980-1981 (9) - Troosting Metropooltornooi 1980
Nog aangeslagen door de nederlaag tegen de stadsgenoten in de plaatsingswedstrijd van twee dagen eerder, begon R Antwerp FC (opnieuw) zwak aan de troosting tegen de Hongaarse tegenstander. Na een kwartier lagen de eindcijfers al vast (Antwerp Clubblad-2 - 7/09/1980).
"Wil geen vedetten..." (Dimitri Davidovic)
Toen na een ruim 20 minuten de twee borden met acht en veertien aan de zijlijn omhooggingen vroegen de ruim 8.000 kijkers zich zonder twijfel af of Sandor Muller gekwetst was. "Helemaal niet", ontzenuwde Dimitri Davidovic dat raadsel onmiddellijk na afloop. "Sandor voldeed eenvoudig niet. Hij stoorde niet en werkte vrijwel niet mee om de gaten die ontstonden te dichten. Hij heeft mij globaal gezien, de wedstrijden in Israël uitgezonderd, nog lang niet tevreden gesteld. Tot dusver ben ik tamelijk meegaand geweest aangaande vervangingen, maar hij moet begrijpen dat niemand zo mag meespelen." Een moedige daad van de op één na jongste trainer van eerste afdeling en wellicht een historische daad, want is er ooit een als vedette binnengehaalde speler zo snel vervangen (bron: onbekend - 8/08/1980)?
"Trainer vroeg me ben je moe? (Harry Cnops)
Nog eerder dan Sandor Muller bijna was Harry Cnops aangekleed. 45 minuten volstaan uiteraard om van kledij te verwisselen en wellicht al na te denken over het wedervaren. Eerlijk is eerlijk, Harry Cnops was niet de enige die verrast werd door de beslissing van Dimitri Davidovic om hem na één helft te vervangen. "De trainer vroeg aan mij en aan Leo Vander Elst of wij moe waren. Waarom weet ik niet, maar ik antwoordde in elk geval bevestigend, want het was ook zo... Het storen in de punt van de aanval is pas stimulerend als je ook af en toe de bal kan aanraken? Dat was tegen Ferencvárosi nauwelijks het geval. Ik hoop overigens dat het bij die éne vervanging blijft, want ik meen tot dusver toch goed werk te hebben geleverd in de spits. Alleen het scoren, dat wordt stilaan een angstpsychose (bron: onbekend - 8/08/1980).
|