Luc Mercier - Jacques Loiseau
Toeschouwers: 15.000

Na R Antwerp FC - Club Brugge KV

Antwerp Clubblad noteerde (1)

De openingswedstrijd van het seizoen kwam eerder moeilijk op gang. Beide ploegen hadden blijkbaar schrik om een vroege treffer in hun netten te krijgen. Naarmate de tijd vorderde namen de vlot combinerende Bruggelingen de bovenhand. Leo Van der Elst kwam vlak voor de rust het dichtst bij een doelpunt met een zwaar schot dat rakelings naast ging.

Na de herneming was Club Brugge KV dan definitief de betere ploeg. In de 61e minuut besloot Ceulemans een aanval op de paal, de terugkaatsende bal sprong via zijn hoofd in doel (0-1). Langs Paolo Lallo en Ulrich Thychosen probeerde R Antwerp FC terug te slaan. Toch waren de bezoekers uiteindelijk het gevaarlijkst zodat Theo Custers zich nog een paar keer flink moest reppen om een tweede doelpunt te vermijden (Antwerp Clubblad-3 - 22/09/1979).

Jan Ceulemans

58' Patrick Ipermans (uit)/
Danny Bonne (in)

68' Eddy Snelders (uit)/
Paolo Lallo (in)

Bernard Verheecke (uit)/
Walter Meeuws (in)
72'

Ray Clarke (uit)/
Jacky Debougnoux (in)
76'

Gino Maes
      Jan Ceulemans 0-1 60'
90' Eindstand 0-1 90'