Scheidsrechter: Paul Soenens
Toeschouwers: 8000

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Mark Vander Linden redt R Antwerp FC

Antwerpen - Dikwijls overtroefd door een snellere tegenstander, heeft R Antwerp FC zaterdagavond zich in extremis geplaatst voor de finale van het Metropooltoernooi. Ratko Svilar hield de Bosuilploeg een klein een uur overeind door pogingen van Boskamp, Cornelissen, Snelders en Van Den Buys onschadelijk te maken. Even voor het uur moest de Joegoslaaf zich toch gewonnen geven. Matthieu Billen had Van Den Bergh foutief gestopt in de grote rechthoek. Helleputte knalde de bal onder het lichaam van de Antwerpportier binnen. R.A.F.C. leek geklopt, maar werd gered door de inbreng van de jonge Mark Van der Linden.

De invaller benutte in de 79e minuut een prachtige voorzet van Gaston Boeckstaens om de gelijkmaker hard en hoog binnen te trappen. Vlak daarop werd Maris door Frank Mariman omver gelopen, penalty werd niet gefloten. Iedereen verwachtte zich dus aan strafschoppen om de winnaar aan te duiden. Op twee minuten van het eindsignaal werd Bert Cluytens weggestuurd door Christian Labarbe. Snel en vaardig weggespurt werd de aanvaller van R.A.F.C. in verdachte omstandigheden ten val gebracht. Volgdeeen fluitsignaal van de scheidsrechter. Een klusje voor Laszlo Fazekas die eerder in de partij veelvuldig omvergekegeld werd door Soons en na de pauze zwaar belaagd door Ghijssels.

Het kostte de beide Lierenaars een boeking die belist al veel vroeger had moeten worden genoteerd. K Lierse SK liet zaterdag een betere indruk dan de Antwerp-XI, maar moest door toedoen van Mark Van der Linden berusten in de nederlaag (Louis Ceulemans - bron: onbekend - 9/08/1982).

Petur Petursson

46' Luc Soons (uit)/
Albert Van Den Berg (in)

46' Andras Toth (uit)/
Gert Gijsels (in)

62' Alain Van Baekel (uit)/
Benny Maris (in)

0 Patrick Ipermans (uit)/
Francis Goris (in)
46'

0 Petur Petursson (uit)/
Christian Labarbe (in)
46'

0 Harry Cnops (uit)/
Mark Van der Linden (in)
72'

Luc Soons
12' Herman Helleputte (penalty) 1-0
24' Istvan Kocsis
Ruststand 1-0
73' Gert Gijsels
      Mark Van der Linden 1-1 79'
      Laszlo Fazekas (penalty) 1-2 88'
90' Eindstand 1-2 90'