Olivier Arendt - Marco Venditi
Toeschouwers: 2.000

Na RTFC de Liége - R Antwerp FC

Darko Pivaljevic bezorgt zijn club uitzicht op de titel

SERAING - Een doelpunt van Darko Pivaljevic bezorgde R Antwerp FC drie belangrijke punten in de strijd om de titel. De Great Old speelde tegen Royal Tilleur FC Liégeois één van zijn minste wedstrijden van de afgelopen maanden, maar doet door de nederlaag van leider KFC Turnhout een schitterende zaak in het klassement. De eerste helft was een maat voor niets. Het mooiste wat de toeschouwers te zien kregen, waren de sneeuwvlokken die het gladde en moeilijk bespeelbare veld tegen het einde van de eerste helft in een wit tapijt hadden omgetoverd.

Gelukkig voor de Great Old stonden de weergoden aan hun kant en ging de sneeuwstorm tijdens de rust liggen. Enkele borstels om de lijnen opnieuw zichtbaar te maken en een oranje bal deden wonderen. Darko Pivaljevic deed de rest. Zijn moment kwam er twintig minuten in de tweede helft. Dragan Siljanoski murwde zich met veel doorzettingsvermogen en een portie geluk door de Luikse defensie en bediende de vrijstaande ploeggenoot op maat. De Servische spits liet Radakovic geen schijn van kans. De ingevallen Olivier Brassart miste nadien koelbloedigheid om de score op te drijven.

R.A.F.C. mocht in de slotfase nog van geluk spreken dat RTFC Liégeois de gelijkmaker miste. Eerst bedreigde Czernia met een kopbal Oldrich Parizek, in de laatste minuut mikte de doorgebroken Kimoni de bal centimeters naast het open doel. De drie punten gingen wel mee naar Antwerpen en dat leverde de spelers als beloning een vrije maandagmiddag op.

"Op naar de 25 doelpunten"
Met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen zorgde Darko Pivaljevic voor wellicht één van de belangrijkste overwinningen van R.A.F.C. dit seizoen. In een gesloten en moeilijke wedstrijd was het wachten op dat ene moment van onoplettendheid bij de tegenstander. Het kwam er iets over het uur en de Servische spits strafte het genadeloos af. "We hebben afgezien," aldus een glunderende Darko. "Wij komen nu elke match als favoriet aan de aftrap en dat voel je. De tegenstander is enorm gemotiveerd om ons de punten afhandig te maken. Ook Luik speculeerde volledig op de counter en probeerde nauwelijks voetbal te brengen.

Gelukkig zat bij ons verdedigend alles erg goed in elkaar. Het veld was praktisch onbespeelbaar. Elke keer als je probeerde te versnellen, schoof je weg. Voor een verdediger is het veel gemakkelijker op dit soort velden dan voor een aanvaller."
In de strijd om de tweede periodetitel doet R Antwerp FC een gouden zaak door de nederlaag van belangrijkste concurrent FC Turnhout. Darko Pivaljevic houdt beide voeten op de grond. "Er is nog niks gewonnen, maar we kunnen niet ontkennen dat we er het best voorstaan. Ook in het algemeen klassement mogen we niet klagen."

"In principe verandert deze zege voor ons weinig. We moeten gewoon proberen elke wedstrijd te winnen." Darko Pivaljevic lijkt goed op weg om de belofte die hij voor de competitie deed, 25 keer te scoren, waar te maken. "Ik hou meestal mijn beloftes," lacht de Antwerpspits. "Die doelpunten zullen niet belangrijk voor mezelf zijn, wel voor de ploeg. Zoals we nu bezig zijn moet ik die 25 goals halen, maar wie ze maakt is eigenlijk niet belangrijk. Als we maar blijven winnen (J.V.C. - GvA - 08/02/1999)."

9 Darko Pivaljevic

57' 10 Jorgo Basiakos (uit)/
15 Alex Czerniatynski (in)

70' 4 Fabio Crucil (uit)/
14 Ahmed Biga (in)

80' 11 Christophe Grégoire (uit)/
16 Hamid Lamara (in)

5 Laszlo Nagy (uit)/
19 Ronnie Wallwork (in)
46'

6 William Verbeeck (uit)/
8 Olivier Brassart (in)
60'

3 Azubuike Oliseh (uit)/
14 Johan Mucher (in)
89'

Gunter Ribus 25'
50' Serge Kimoni
60' Fabio Crucil
      Darko Pivaljevic 0-1 66'
81' Olivier Bilwani
90' Eindstand 0-1 90'