Koen De Lange - Roger Verdeyen
Toeschouwers: 3200

Na R Antwerp FC - KV Kortrijk

Thuisploeg in laatste seconden afgestraft voor enorme miskleun

Deurne — De Kortrijkse formatie weigerde in de eerste helft eenvoudigweg te voetballen, wierp, maar wierp het na de rust over een andere boeg. R Antwerp FC ging de mist in en werd een makke prooi voor de gasten, die de voetriempjes dichttrokken voor een razende eindspurt en alsnog langszij kwamen.

Een ontstellend dieptepunt van de Bosuilelf, die vooral in het laatste half uur een modderfiguur sloegen en traag handgeklap van de aanhang voor lief moest nemen. Vladi Petrovic leek wel een vallende ster. Het hele elftal viel als los zand uiteen. R.A.F.C. dwong zichzelf tot een boemerang-tactiek. Een paar kamikaze-reddingen van Jan Ruiter hielden de voorsprong op het bord, maar in het laatste kwartier werden de noodsignalen steeds talrijker voor een paniekerige thuisploeg. Delamper, Verspaillie en Broeckaert misten inderdaad op een rijtje levensgrote kansen.

Nog een keer kreegt R.A.F.C. de gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen maar uit een aangeven van Mark Van der Linden schoot Alex Verniers naast. In de laatste seconden werd KV Kortrijk beloond voor haar tweede helft. Met een kopbal uit de Engelse school kende aanvoerder Delamper succes. De Kortrijkse aanvoerder was als enige spits gestart in een elftal, dat het zonder Lukic en Carbonelle moest rooien en zich de hele eerste helft in een egelstelling terugtrok.

Nonstop-offensief dus van de thuisploeg, fel gehinderd door een konsekwente mandekking, maar ook te statisch en te gecompliceerd. Al bij al resulteerde dat in een reeks kansen in de eerste tien minuten voor Mark Van der Linden en Patrick Ipermans, die de eerste missers voor zich namen. Toen Danny Koekelcoren een vrijschop van Petrovic inkopte leek de weg geëffend voor een riante zege, spijts het vele duw- en trekwerk van de bezoekers. Luc Vanderschommen had een schitterende reflex op een dito kopstoot van Mark Van der Linden.

Harry Cnops verslikte zich vijf minuten voor de rust, tweemaal tereke. De 1-0 voorsprong kon na de rust niet opgedreven worden. Zowel Patrick Ipermans als Mark Van der Linden troffen immers de Kortrijkse keeper. R.A.F.C. sloeg geleidelijk aan in een knoop. De bezoekers liepen op het middenveld vijf keer zoveel en dat moest zich uiteindelijk wreken (Frans Van Bergen - GvA - 19/11/1984).

Door het oog van Bob (14)

De avond van de schande! Zelden heeft de Antwerp-aanhanger zich zo ziek en vernederd gevoeld als na afloop van deze wedstrijd (?) tussen een ongeconcentreerd, lamlendig, lusteloos en onprofessioneel R Antwerp FC en een nochtans weinig imponerende tegenstander.

Bij KV Kortrijk geen Lukic, Carbonelle en Vergote en dus trokken de Westvlamingen zich de eerste speelhelft voortdurend in verdediging terug. Toch kwamen de bezoekers, die waarschijnlijk een snedig R Antwerp FC verwachtten, in de 21' op achterstand. Danny Koekelcoren verlengde een vrijschop van 'toerist' Vladi Petrovic met het hoofd naast een machteloze Vanderschommen (1-0). Even later pakte de Kortrijkse doelman met dé reflex van de match uit. Hij neutraliseerde een ideaal geplaatste kopbal van Patrick Ipermans en belette meteen een waarschijnlijk beslissend tweede Antwerpdoelpunt.

Na de rust volgde er dan een 'wansmakelijke' Antwerpvertoning. KV Kortrijk bracht Verspaille in en trok meteen een aanvallender kaart. Deels door pech, deels door het secure werk van Jan Ruiter, konden de West-Vlamingen hun achterstand niet direct wegwerken. Na het verstrijken van de reglementaire tijd, was het nog steeds 1-0 en vroegen de Antwerpfans zich of de Antwerpspelers niet beschaamd zouden zijn hun winstpremie op te strijken! In blessuretijd kreeg KV Kortrijk echter nog een vrijschop aan de middenlijn, kant hoofdtribune. De Rouck plaatste de bal ongehinderd naar het penalty-punt waar de vrijstaande De Lamper binnenknikte (1-1).

Verdiend voor de West-Vlamingen. Het late doelpunt maakte de Antwerpaanhang en niet in het minst ook trainer Arie Haan nog woedender! Zulke wanprestatie jaagt de mensen weg uit het stadion (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 19/11/1984)

11 Bert De Lamper

71' 6 Ronny Prins (uit)/
13 Rudi Smidts (in)

14 Luc Vanneste (uit)/
16 Claude Verspaille (in)
46'

7 Johan Devolder (uit)/
8 Dominque Lemoine (in)
68'

Didier Quain
Yves Vanderveeren
Harry Cnops
22' Danny Koekelcoren 1-0
Ruststand 1-0
      Bert De Lamper 1-1 90'
90' Eindstand 1-1 90'