Michel Van Hoolandt - Daniël Losenbergh
Toeschouwers: 3000

Na R Antwerp FC - K Lierse SK

Harry Cnops breekt de ban, Verlinden redt het punt

DEURNE — Het voor de rust weinig opwindend, wat steriel duel, is in de tweede helft opengebroken toen Harry Cnops eindelijk zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen maakte. K Lierse SK, door Verlinden in de wedstrijd gehouden, sloeg fel terug en kwam met een toevalstreffer aan een verdiend gelijkspel...

De thuisploeg startte met offensieve intenties en puurde vijf hoekschoppen in de eerste tien minuten. Concreet kwam er evenwel niets uit de bus, want Rudolf Wabra verslikte zich op een onverwachte kans. Een kopstoot van Norbert Beuls zeilde naast de verste staak. Het veldoverwicht van de rood-witten werd opgevangen door de Lierseverdediging. De bezoekers plooiden inderdaad massaal terug. Zij konden geen lijn krijgen in de schaarse en sporadische tegenacties. Halfweg de eerste helft was er een reuzekans voor Van den Buys toen Danny Koekelcoren en Alex Verniers elkaar in de weg liepen. De Lierse-middenvelder keilde de bal hoog over de balk. R.A.F.C. maakte de wedstrijd, maar vond geen ruimte.

Ook de ritmeveranderingen waren veel te zeldzaam. Tien minuten vóór de rust kon Vladi Petrovic een knappe voorzet afleveren, Verlinden reageerde attent op het schot van Rudolf Wabra. Het was onvoldoende om sfeer in de kuip te krijgen. Vier minuten vóór de rust was er balverlies van Rudi Smidts. De door Mertens getrapte bal ging voorlangs. Voor de rest weinig emoties in die eerste helft, waarin de voorjaarsmoeheid denkelijk in de benen zat. Op slag van rust moest Soons nog een kritieke situatie rechtzetten als Alex Verniers een door Verlinden gemiste bal kon recupereren.

Kort na de rust was Harry Cnops dicht bij de openingstreffer toen hij een hoge bal van Mark Van der Linden tegen Verlinden aankopte. Uitgesteld. Toen Helleputte mistastte, schoot Harry Cnops uit de startblokken en liep iedereen voorbij. Verlinden incluis. K Lierse SK kwam in de kortste keren dicht bij de gelijkmaker, door Goossens gerateerd. Meteen dus animo tijdens de behoorlijke streekderby. Rudi Smidts moest bressen dichten. Verlinden zweefde tussendoor ook een afstandsschot van Mark Van der Linden uit zijn doel. De Liersedoelman moest ook Gaston Boeckstaens een halte toeroepen. Het was eens te meer dus Verlinden die zijn team op de cruciale momenten overeind hield.

Toen kwam Van Roon binnen. Hij stond net als vorige zaterdag amper op het terrein toen een 25-meterschot van Van den Buys tegen zijn been terechtkwam en Jan Ruiter meteen tegenvoets genomen werd. Een verdiend gelijkspel voor de gasten (Frans Van Bergen - GvA - 4/04/1985).

Door het oog van Bob (27)

Voor de eerste maal sedert lang trad K Lierse SK 'au grand complet' aan. De aanwezigheid van Bosch, Van den Buys, Goossens en Van Mechelen maakte het de roodwitten een aardig stuk lastiger dan het klassement van de zwakke (?) Pallieters zou laten vermoeden.

R Antwerp FC kreeg in de aanvangsperiode enkele wenkende kansen, maar Verlinden kon niet in verlegenheid gebracht worden. De kansen van Van den Buys en Mertens even voor de rust betekenden een serieuze waarschuwing voor de roodwitten.

Toch klom roodwit even na de hervatting aan de leiding. Harry Cnops pakte de hele bezoekende verdediging, doelman Verlinden incluis, in snelheid nam. Het ijs leek gebroken en R Antwerp FC op weg naar een nieuwe zege? K Lierse SK nam onder impuls van Van den Buys en Van Mechelen de wedstrijd in handen. Roodwit diende terug te plooien. Na heel wat bezoekende kansen, moest Jan Ruiter zich in de 72' gewonnen geven toen hij door een afgeweken schot van Van Roon tegenvoets genomen werd (1-1).

Een zwalpend R Antwerp FC mocht van geluk spreken dat de Lierenaars niet verder in hun kansen geloofden en het naar het einde toe voldoende achtten het gelijkspel veilig te stellen. Al bij al een juiste puntendeling na een voor de roodwitten vooral de tweede helft ontgoochelende verrichting (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 25/05/1985)

Berto Bosch

84' 10 Mark Van der Linden (uit)/
14 Yves Vanderveeren (in)

Dieter Weihrauch (uit)/
Bart Gijsels (in)
32'

Daniël Schroyens (uit)/
Rini Van Roon (in)
68'

50' Harry Cnops 1-0
      Rini Van Roon 1-1 72'
90' Eindstand 1-1 90'