Jean-Pierre Grayet - François Potelle
Toeschouwers: 6000

Na KAA Gent - R Antwerp FC

Mücher houtdt Buffalo's overeind

Gent — We hebben op de hobbelige Gentse grasmat geen grandioze wedstrijd gezien, maar het resultaat was logisch. Mücher was opnieuw de beste Gentenaar en de auteur van het Buffalo-doelpunt. Met 1-1 aan de rust mochten de gastheren dik tevreden zijn. R Antwerp FC was de beste ploeg en vooral qua inzet gaven zij de meeste Gentenaars een lesje.

Toch begon het slecht voor de Sinjoren want na vijf minuten stonden zij al in het krijt. Cordier probeerde een voorzet door de verdedigende afweer te krijgen, maar zijn voorspelers stonden buitenspel. Ref Costantin maakte van de aangeschoten bal bovendien een handfout. Ruzic trapte de bal rond de Antwerpmuur op de vuist van Jan Ruiter, de fluks opduikende Mucher kopte meteen in. Het zag er slechts uit voor R.A.F.C. als even later Harry Cnops uitviel, maar de Sinjoren bleven verbeten aandringen onder regie van een uitstekende Vladi Petrovic.

Het duurde tot de 28e minuut voor de bezoekers loon naar werken kregen. Het gebeurde met een gouden doelpunt. Zowel de voorzet van Vladi Petrovic als de kopstoot van Patrick Ipermans waren pareltjes van voorbereiding en afwerking. Even later moest Lauryssen een omhaal van invaller Mark Van der Linden stoppen. Martens geraakte in schietpositie, maar hij knalde hoog over. In de 40e minuut eiste de thuisploeg een strafschop voor handspel van Norbert Beuls. Ref. Constantin liet terecht doorspelen.

Na de hervatting was KAA Gent de meest aanvallende ploeg. Het was opnieuw Mücher die Jan Ruiter tot een parade dwong. R.A.F.C. loerde meer op de counter, maar kwam zelf niet in gevaar. Het Gentse aanvallersduo Martens-Schapendonk stevig zat immers in de greep van een goed georganiseerde Antwerpdefensie. Echte doelkansen kreeg Gent dus niet. In de 80e minuut werd het bijna 1-2 toen uitblinker Vladi Petrovic met een hieltje Mark Van der Linden bediende, wiens schot nipt over de lat ging. KAA Gent bleef hopen op de winninggoal, maar wat wil je als achterspeler Mücher je beste aanvaller is (M. Vandewiele - bron: onbekend - 22/04/1985)?

Door het oog van Bob (31)

Al in de vijfde minuut kenden de 'Stroppen' succes. Jan Ruiter weerde in eerste instantie een harde vrijschop van Ruzic af, maar de goed gevolgde Mücher knikte opportunistisch binnen (1-0). Toen vreesde de aanhang het ergste, maar de Great Old herstelde vlug het evenwicht. Na een half uur spel stond Patrick Ipermans op de goede plaats om een uitgemeten hoekschop van Petrovic binnen te koppen (1-1).

De tweede helft toonde R Antwerp FC zich doorlopend de betere ploeg, maar tot scoren kwam het niet meer. Een tiental minuten voor tijd miste Mark Van der Linden, die al na 18' Harry Cnops als slachtoffer van een spierverrekking, verving, de mooiste kans, na een doorsteekpas van een weer 'in zijn sas verkerende' Vladi Petrovic.

Uiteindelijk bleef het bij een al bij al verdienstelijk 1-1-gelijkspel, al had er alleszins voor de Great-Old meer ingezeten vermits KAA Gent (zoals men pleegt te zeggen) 'te pakken' was! Rudi Smidts maakte Belgisch topschutter Ronny Martens totaal 'onzichtbaar' (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad17- 25/05/1985).

"Tevreden" (Arie Haan)

Gent - Van beide Nederlandse trainers was Arie Haan de eerste met commentaar. "Ik ben tevreden met de wedstrijd en de uitslag. Het was moeilijk voetballen op dit hobbelige veld, maar we hebben vandaag bewezen dat we mits voldoende inzet en karakter, iets kunnen bereiken. Vooral de manier waarop wij hier verdiend een punt haalden, stemde mij tevreden. Wij hebben aangevallen als het kon en verdedigd als het moest. Globaal hebben wij een goede indruk gemaakt. Spijtig dat Harry Cnops uitviel na 15 minuten. Onze, spits liep een spierletsel op. Positief was natuurlijk de uitstekende prestatie van Vladi Petrovic, maar ik zeg het nog eens, alle spelers hebben zich 100 % ingezet en dat was bepalend voor het resultaat (m.v.d.w. - de pers - 22/04/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 22/04/1985)

6 Ronny Prins

70' Hubert Cordiez (uit)/
Tony Rombouts (in)

80' MIlan Ruzic (uit)/
Van Peteghem (in)

11 Harry Cnops (uit)/
13 Mark Van der Linden (in)
17'

10 Rudolf Wabra (uit)/
14 Guy Vanhorenbeek (in)
75'

5' René Mücher 1-0
      Patrick Ipermans 1-1 27'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'