Joannes Moons - Hubert Martens
Toeschouwers: 12000

Na R Antwerp FC - KAA Gent

Cordiez uitgesloten, twee schitterende doelpunten van uitblinker Vladi Petrovic

Deurne - R Antwerp FC telde bij de rust een 2-0 voorsprong, heeft zich in de tweede
speelhelft moeten reppen nadat KAA Gent op 2-1 gekomen was. De bezoekers drukten, maar verloren Cordiez door uitsluiting. Tegen tien spelers konden de rood-witten binnen vier minuten voor een veilige 4-1 voorsprong zorgen om uiteindelijk met een verschil van twee goals te winnen.

De Gentenaren kregen al na twee minuten een ware opdoffer te incasseren. Na een verre inworp van Leo Van der Elst kopte Mark Van der Linden de bal door tot bij Vladi Petrovic. Hij bediende op zijn beurt Petur Petursson. De IJslander liet er geen gras over groeien en joeg de bal onhoudbaar voorbij doelman Lauryssen... De thuisploeg, gestimuleerd door het vroege doelpunt, pakte uit met snel en spektakulair voetbal. Een kopbal van Harry Cnops, na voorzet van een opnieuw knappe Petrovic, zeilde naast de doelpaal. KAA Gent probeerde via Koudijzer in de wedstrijd te komen, maar de aanvoerder van de Buffalo's werd knap afgeschermd door Patrick Ipermans.

Toch kwam er een keertje gevaar. In de 13e minuut vuurde de Kneef een loeier af in de richting van Ratko Svilar. Rond het kwartier kopte Patrick Ipermans na voorzet van Vladi Petrovic, keihard voorbij doelman Lauryssen, Hanssens redde in extremis op de doellijn en verhinderde alzo een dubbele achterstand. Nadat de Gentse doelman nogmaals een doelpoging van Petur Petursson had gered, verloor Vladi Petrovic in de 21e minuut de bal. De Gentenaren dreigden, maar André Heerwegh verwerkte in hoekschop. Vladi Petrovic stelde onmiddellijk orde op zaken. Enkele ogenblikken later schoot hij op briljante wijze een vrijschop aan de overzijde voorbij keeper Lauryssen.

KAA Gent kwam nog zelden aan de bak. De Sinjoren kregen in de slotfase van de eerste speelhelft nog twee doelrijpe kansen, Mark Van der Linden schoot veel te zwak op doel, Petrur Petursson knalde op de laaguitvallende Lauryssen.

Na de rust pakte KAA Gent de zaken kordater aan. Doelman Ratko Svilar moest tweemaal op rij op zijn kunde beroep doen. In de 57e minuut was hij na een voorzet van Quipor toch geklopt bij een kopbal van Koudijzer. De Gentenaren voelden een gelijkspel binnen bereik, maar verloren in de 62e minuut Cordiez, uitgesloten na een zware overtreding op Petur Petursson. R Antwerp FC kon weer ademen. Binnen de vier minuten na het incident, stond het 4-1. Er was eerst een schitterend doelpunt van Vladi Petrovic en even later een loeier van Leo Van der Elst. Koudijzer zorgde nog voor de 4-2, maar dat veranderde niets aan de verdiende overwinning van de Great Old (René Mariën - GvA - 1/09/1983).

Door het oog van Bob (3)

In aanwezigheid van 12.000 toeschouwers, speelde R Antwerp FC een schitterende wedstrijd met 'maestro' Vladi 'Pizon' Petrovic als grote vedette! Al na 2' liet de klasserijke Joegoslaaf met een gemeten kopbal Petur Petursson toe eveneens met het hoofd af te ronden. In de 24' schilderde Vladi Petrovic een enig mooie vrijschop in doel en stond de Bosuil in vuur en vlam!

Leek de Antwerpzege gezien de tussenstand al bij de rust al een feit, de Gentenaars kwamen de tweede helf met een totaal andere veldbezetting terug en speelden Koudijzer in de spits uit. Dit wierp zijn vruchten af, vermits de 36-jarige Nederlander in de 57' voor de aansluitingstreffer zorgde. Een minuut later werd Cordiez na een zware fout op Petursson uitgesloten door scheidsrechter Cocaiko en dat was het beslissende moment van de partij. De Buffalo's kregen in numerieke minderheid binnen tien minuten de doodsteek met doelpunten van alweer Vladimir Petrovic en Leo Vander Elst. Zeventien minuten voor tijd kreeg de lichtgekwetste Vladi Petrovic een applausvervanging.

De 'onverwoestbare' Koudijzer zorgde in extremis nog voor een tweede Gentse treffer. Een oververdiende Antwerpzege met voor de Buffalo's nog eervolle cijfers (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-5 - 22/09/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 01/09/1983)

René Mücher

73' 7 Vladimir Petrovic (uit)/
13 Christian Labarbe (in)

80' 8 Harry Cnops (uit)/
14 Jean-Michel Lecloux (in)

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 599

De Kneef (uit)/
Thierry Pister (in)
46'

Harry Cnops
Gaston Boeckstaens
3' Petur Petursson 1-0
30' Vladimir Petrovic 2-0
Ruststand 2-0
      Aad Koudijzer 2-1 57'
62' Vladimir Petrovic 3-1
      Hubert Cordiez 62'
66' Leo Van der Elst 4-1
      Aad Koudijzer 4-2 78'
90' Eindstand 4-2 90'