Herman De Zutter - Roger Van Walleghem
Toeschouwers: 14500

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Strafschopdoelpunt van Laszlo Fazekas

DEURNE - Het eerste kwart van de wedstrijd was matig. Beide ploegen probeerden de tegenstander ver van het eigen doel te houden door ver naar voren te schuiven. Er werd dus op een smalle strook gespeeld en dat resulteerde in veel middenveldspel en een hoop fouten. Scheidsrechter Delacour haalde dan ook terecht drie keer zijn boekje boven. Het steunvlak van KSC Lokeren leek in de beginfaze iets sterker en de bezoekers waren dan ook iets meer in balbezit. De eerste doelkans viel echter aan de overkant. Larsen probeerde in de 23e minuut te ontzetten, maar kreeg de bal verkeerd op de slof. Plots viel er een opening voor Alex Czerniatynski.

Het geweldige vluchtschot werd echter gekeerd door Hoogenboom. Zes minuten later gebeurde er nog eens wat. Snelders en Somers voerden een knappe dubbelpas uit. De voorzet van Somers was op maat, maar de zwakke kopbal van Larsen bracht Ratko Svilar niet in de problemen. In de 34' werd een vrije trap van Laszlo Fazekas door de hele Lokerse defensie gemist. Czernia kreeg een schietkans, maar richtte te hoog. Laszlo Fazekas en Gunther Van Eyck bouwden even later een snelle aanval uit, maar de Hongaar leed balverlies. Verheyen stuurde meteen Gudjohnsen weg en Lato legde Dalving een doelpunt voor de schoen.

Ratko Svilar reageerde attent. De wedstrijd werd steeds leuker en R Antwerp FC steeds sterker. Alex Czerniatynski zond Laszlo Fazekas in de diepte. Hoogenboom redde alweer erg knap. In de laatste minuut van de eerste helft weer een vrije trap van Laszlo Fazekas. Patrick Ipermans kopte, Hoogenboom voerde nog maar eens een sublieme redding uit.

De tweede helft begon evenwichtiger. Een vrije trap van Verheyen vanop 25m draaide net over de kruishoek. Aan de overkant werd Laslo Fazekas in verdachte omstandigheden door Dalving van de bal gezet. Het protest voor strafschop werd door Delacour echter niet gehonoreerd. Aan het kwartier zette Czernia een lange solo in. Hij ontweek een paar tegenstanders en besloot net naast. In de 64' geraakte Alex Czerniatynski onverwacht op links vrij. De bal kwam zijn richting uit, maar het leek alsof hij hem niet onder controle zou krijgen. Hoogenboom liep de Waal van de sokken. Een volkomen onnodige overtreding.

Laszlo Fazekas scoorde vanop elf meter. Enkele seconden later was Czernia bijna bij 2-0, Hoogenboom duwde in corner. KSC Lokeren zette zijn slotoffensief in. Dat leverde niks op. Aan de overkant vielen er nog een paar kansen. Laszlo Fazekas slalomde zich knap vrij. Hij besloot net naast. Iets later schoot Alex Czerniatynski in het zijnet. Danny Koekelcoren vloerde vijf minuten vóór tijd bijna zijn eigen doelman. Het bleef bij 1 -0, een terechte uitslag (François Colin - Het Nieuwsblad - 04/02/1982).

Hendrik Van Cauter (in)
67'

Preben Larsen (uit)/
Karol Dobias (in)
82'

65' Laszlo Fazekas (penalty) 1-0
90' Eindstand 1-0 90'