Marcel Willems - Albert Beeckman
Toeschouwers: 9700

Na R Antwerp FC - RFC de Liège

Een own-goal en een off day

DEURNE - Vier dagen na de explosieve thuiswedstrijd tegen KSC Lokeren leek R Antwerp FC een uitgeblust elftal. Zonder lijn, zonder inspiratie en zonder punch. RFC Luik, dat in zeven seizoenen geen enkel punt veroverde op de Bosuil en sedert 29 november niet meer gewonnen had, bezorgde de thuisploeg een geweldige opdoffer. Wist iedereen al vóór de rust dat R.A.F.C. in een off day was, acht minuten na de pauze zaten de rood-witten helemaal in de purée.

Ratko Svilar had net een bal weggebokst en had kennelijk nog geen kijk op de situatie toen Henrotay die bal weer voor doel slingerde en Wintacq feilloos in de verste hok kopte. Wintacq scoorde niet alleen het tweede Luikse doelpunt, maakte ook de eerste zware overtreding op Laszlo Fazekas na drie minuten en deed het nog eens over na de rust, zodat de Hongaarse spits met rugletsel vervangen moest worden. De beide invallers, Roger Van Gool en Raymond Jaspers konden de thuisploeg niet uit de middelmatigheid halen. Het was en bleef nu eenmaal een off day.

Zelfs zonder Phillips, die bij de opwarming uitviel, waren de Marijntjes in de eerste helft de meest beweeglijke ploeg. R.A.F.C. speelde veel te statisch en te ongeordend, zonder de minste ritmewisselingen en zonder ideëen. Zelden was iemand aanspeelbaar. Het duo Fazekas - Czernia geraakte zelden of nooit uit de litsen. Een solootje van Mariman en een poging van Czernia, door Hubert in twee tijden gestopt, waren de enige uitschieters. Met een snelle Binet op de loer hanteerden de gasten het counterwapen.

Jurgens kopte een glashelders kans tegen Ratko Svilar aan. Toen Kuypers een vrijschop trapte beoordeelde André Heerwegh de bal verkeerd en kopte onhoudbaar in eigen doel. Met die 0-1 achterstand, snel verdubbeld, zag het er hopeloos uit voor de thuisploeg, die te hooi en te gras bleef spelen ondanks de inspanningen van Gaston Boeckstaens en Frank Mariman. Alleen Raymond Jaspers kreeg de aansluitingstreffer aan de voet (Frans Van Bergen - GvA - 08/02/1982).

André Binet

46' Patrick Ipermans (uit)/
Roger Van Gool (in)

56' Laszlo Fazekas (uit)/
Raymond Jaspers (in)

Elmar Jürgens (uit)/
Bernard Wegria (in)
78'

Alain Austen (uit)/
Slobodan Kojovic (in)
88'

André Heerwegh (own-goal) 0-1 36'
Ruststand 0-1
      Michel Wintacq 0-2 53'
90' Eindstand 0-2 90'