Marc Hutsebaut - Aimé Billen
Toeschouwers: 15000

Na KAA Gent - R Antwerp FC

Nog maar eens dubbele nul voor KAA Gent

GENT - Nog maar eens 0-0 voor KAA Gent. De vijfde keer al in zeven wedstrijden. Het laatste doelpunt van de Buffalo's dateert van precies een maand geleden tegen KSV Waregem. In voetbaltermen vertaald betekend dit 360 minuten competitievoetbal zonder goals. In de voorbije wedstrijden verkwanselde KAA Gent heel wat doelkansen. Tegen R Antwerp FC slaagde de thuisploeg er niet eens in die kansen te creëren. Een voorzichtig spelend rood-wit kreeg aan het kwartier wel twee keer de gelegenheid te scoren. Alex Czerniatynski kreeg de bal echter niet over de doellijn. De bezoekers trokken zich vervolgens strategisch terug. Het doel, een gelijkspel, werd moeiteloos bereikt.

R.A.F.C. vertrok zonder Laszlo Fazekas, die gespaard werd voor de komende thuisopdrachten. KAA Gent liet Tokodi aan de kant. Bouvy verscheen voor het eerst in maanden aan de aftrap en ook Rombouts was er na vele weken weer bij. Dat was ook het geval met de zon. De spelers van beide ploegen waren er zo van onder de indruk dat het middagdutje verlengd werd. Zoete zonnestralen mochten zachtjes inwerken op de dijen van de spelers, die er hun tempo aan aanpasten. De rust werd een eerste keer verstoord in de vijfde minuut. Criel verstuurde een goede, lange bal. Mücher zette scherp voor en de bal viel achter de dwarsligger.

R Antwerp FC zag hierin een reden om het nog voorzichtiger te doen. Ratko Svilar werd veelvuldig betrokken in een spelletje 'tikkie terug'. De bezoekers hoefden echter helemaal niet angstig te zijn. Aan het kwartier zetten ze een eerste keer koers richting Lauryssen. De Gentse verdediging daverde op zijn grondvesten. Rood-wit dwong zijn eerste van twee hoekschoppen af. Leo Vander Elst zette strak voor. De kop van Czerniatynski, de doelpaal was assistent voor een geklopte Lauryssen. Twee minuten later zaaide Leo Vander Elst paniek met een lange voorzet. Criel nam de bal in de vlucht en totaal verkeerd op de slof, lobde zijn uitgelopen doelman, maar Czernia kopte het leer over het lege doel.

R.A.F.C. vond dat het voldoende bewezen had en liet KAA Gent weer komen. De blauw-witte spitsen moesten hun meerdere erkennen in de stevige Antwerpse verdediging. Alleen Gaston Boeckstaens had foutjes nodig om de snedige Bouvy de pas af te snijden. Tot overmaat van ramp raakte ook het Gentse middenveld geen bal. Koudijzer, in de eerste minuut aangetikt door Patrick Ipermans en Braem bleven afwezig. Ratko Svilar moest slechts twee keer aan het werk. Eerst zweefde hij een knap schot van Mücher weg. Op slag van rust duwde hij een dichte knal van Raes in hoekschop. Na de pauze zakte het spelpeil weg.

Aantrekkelijke momenten werden schaars. Czernia knalde recht op Lauryssen. Cordiez tikte een goede kans naast na een snijdende dieptebal van de ingevallen Quipor. In het volgende halfuur maakte een verpletterende stilte zich van het Ottenstadion meester. Net voor tijd werden de ingedommelde tribunes nog opgeschrikt door een dubbelpass Czernia-Cnops-Czernia en een lob van Rombouts die net naast ging nadat Ratko Svilar de bal diep het veld in had gebokst. De blanke eindscore was dan ook volkomen gewettigd. "Jammer voor het publiek," zeiden de trainers na afloop. Hoe vaak hebben we deze uitspraak dit seizoen al te horen gekregen (François Colin - bron: onbekend - 8/03/1982)?

"Geen enkele kans"
"Beide ploegen waren tevreden met één punt," zei Antwerptrainer Dimitri Davidovic. "KAA Gent durft gewoon niet aan te vallen. Ze kunnen dan ook geen doelkansen scheppen In de heenwedstrijd hebben ze op dezelfde manier gespeeld. Dit keer hebben ook wij voor een punt gespeeld. Allemaal jammer voor de toeschouwers wellicht, maar zo gaat het in het hedendaagse voetbal (François Colin - bron: onbekend - 08/03/1982)."

Alex Czerniatynski

51' André Raes (uit)/
Willy Quipor (in)

77' Bo Braem (uit)/
Johan Vermeersch (in)

0 Roger Van Gool (uit)/
Gunter Van Eyck (in)
61'

90' Eindstand 0-0 90'