Scheidsrechter: Didier Petitjean

Ernie Kasprzak - Marc Grandrath
Toeschouwers: 5.200

Na R Antwerp FC - K Sint-Niklase SK

Ganiyu Owolabi duwt K Sint-Niklase SK in laatste halfuur kopje onder terwijl titelhonger van R Antwerp FC niet te stillen lijkt - "Ik bedank God omdat hij mij deze doelpunten laat maken"

DEURNE - R Antwerp FC deed tegen K Sint-Niklase SK wat van een leidersploeg tegen de rode lantaarn mag worden verwacht: winnen. In de race naar de titel neemt Ganiyu Owolabi al twee wedstrijden de rol van de geblesseerde Darko Pivaljevic met succes over. Hij was tegen de Klaasjes opnieuw goed voor twee doelpunten en een assist. De Nigeriaanse spits voetbalde dit seizoen een aardig gemiddelde bij elkaar: hij kwam twaalf keer aan de aftrap en scoorde acht doelpunten. "Ik dank god dat hij me deze doelpunten laat maken," zegt de Nigeriaan die vorig seizoen in onmin raakte met George Kessler en enkele maanden verkleumde bij het Noorse Stavanger. "De ploeg speelt met een onvoorstelbaar vertrouwen en ook bij mezelf begint het opnieuw beter te lopen. Ik speelde sinds januari geen wedstrijd meer en mis nog matchritme."

Het mag een wonder heten dat Ganiyu Owolabi nog in actie is gekomen voor de Great Old. Toen Regi Van Acker voor een systeem met één spits koos, viel hij uit de boot. Een transfer naar Turkije ging niet door en noodgedwongen keerde de Nigeriaanse aanvaller terug naar de Bosuil. Tussen Antwerptrainer en de Nigeriaanse spits leek er iets gebroken. De omstandigheden dwongen tot een verzoening. "Ik vroeg aan Ganiyu Owolabi om me te helpen en hij heeft 'ja' gezegd," zei Regi Van Acker vorige week toen hij tegen RCS Visé zonder spitsen zat. "Meer wil ik er niet over zeggen." Ook Ganiyu Owolabi zwijgt liever over de omstandigheden van zijn terugkeer. "Ik zal het zo formuleren: we hebben op dit moment opnieuw een basis gevonden waarop we kunnen samenwerken." De basis waarop wordt samengewerkt is in de eerste plaats de titelstrijd.

Op dit moment moet op de Bosuil alles en iedereen wijken voor het ultieme doel: R.A.F.C. moet naar eerste klasse. "Ten tijde van mijn vertrek naar Turkije en na mijn terugkeer waren er problemen, maar op dit moment verloopt alles prima," zegt Ganiyu Owolabi. "Ik wil kampioen spelen met R.A.F.C. en die titel zal dan ook voor een deel van mij zijn. Op de manier waarop we nu bezig zijn, kan het nog nauwelijks mislopen. De 'spirit' binnen de ploeg is indrukwekkend (J.V.C. - GvA - 12/04/1999)."

De match

De leider had een uur lang meer moeite met K Sint-Niklase SK dan de eindcijfers laten vermoeden. Zo moeilijk de Klaasjes zelf scoren, zo simpel pakken zij tegengoals. "Eigenlijk speelden we een grandioze wedstrijd," orakelde Klaasjestrainer James Storme na afloop, "maar elke week geven we de goals gewoon weg." Voor de rust leek R.A.F.C. makkelijk afstand te nemen via William Verbeeck en Sandro Da Silva. Op slag van rust scoorde Van Overtvelt uit strafschop de aansluitingstreffer. Even leek het mis te lopen voor de Great Old toen De Smet na de pauze zowaar de gelijkmaker scoorde. Ganiyu Owolabi stelde orde op zaken en scoorde 3-2. Martens miste onbegrijpelijk de 3-3. Een minuut later besliste Bimbo Fatokun de wedstrijd. "Een enorm verschil van klasse en snelheid van uitvoering," stelde Storme vast. Nogmaals Ganiyu Owolabi en Bimbo Fatokun legden de eindcijfers vast (J.V.C. - GvA - 12/04/1999).

"Vleeschouwer? Neen!" (Regi Van Acker)

Geen doelman David Vleeschouwer op de bank bij K Sint-Niklase SK op de Bosuil. De 20-jarige invallersdoelman werd geweerd omdat hij een aanbod van R.A.F.C. op zak zou hebben.
"Niks van waar," reageert Antwerptrainer Regi Van Acker. "Wij ontkennen niet op zoek te zijn naar een goede jonge doelman, liefst een Belg. Na Oldrich Parizek en Aleks Klak, beiden een eind in de twintig, valt er bij ons een gat. Vleeschouwer is ons aangeboden, maar wij hebben nog met geen enkele van de ongeveer vijftig spelers die we gescout hebben concrete gesprekken gehad (J.V.C. - GvA - 12/04/1999)."

Figuur van de dag: Ganiyu Owolabi

Antwerpspeler Ganiyu Owolabi scoorde tegen K Sint-Niklase SK twee doelpunten en was goed voor een assist. Toen Regi Van Acker eerder dit seizoen opteerde voor één spits leek Ganiyu Owolabi naar Turkije te zullen vertrekken. De verhuis ging uiteindelijk niet door. Momenteel lijken alle problemen van de baan en wil hij zich honderd procent inzetten om de Great Old aan de titel te helpen (J.V.C. - GvA - 12/04/1999).

15 Altair Dos Santos

46' 12 Dragan Siljanoski (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)

60' 4 Geert Emmerechts (uit)/
19 Ronnie Wallwork (in)

78' 16 Zoran Campara (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)

6 Jannes Tant (uit)/
12 Wesley De Smet (in)
24'

5 Fuseini Dauda (uit)/
9 Raphaël Constant (in)
46'

19 Camille Muzinga (uit)/
11 Francisco Diaz (in)
68'

15' William Verbeeck 1-0
40' Sandro da Silva 2-0
      Hervé Van Overtvelt
(penalty) 2-1
44'
Ruststand 2-1
      Marc Fierens 47'
      Wesley De Smet 2-2 55'
60' Ganiyu Owolabi 3-2
63' Bimbo Fatokun 4-2
      Jan Van Damme 80'
80' Sandro da Silva 5-2
87' Azubuike Oliseh
88' Bimbo Fatokun 6-2
90' Eindstand 6-2 90'