Toeschouwers: 6000

Na R Antwerp FC - RFC Luik
Het Nieuwsblad zag het zo

Deurne - He cliché van twee ploegen die aan mekaar gewaagd zijn, is misschien onverwacht van toepassing geweest in het eerste half uur van de match. Met de verrassing erbij dat de Luikse formatie aanvankelijk kwalitatief misschien (!) wel iets hoger stond. De balwisselingen in het bezoekende kamp geschiedden alleszins sneller en preciezer dan bij de gastheren. Door hun aarzelen om de bal door te spelen, maakten zij de zaak van de 'Marijntjes'. Vliegen en De Groote lanceerden hun partners rapper.

Theo Custers moest in de twintigste minuut zijn talent doen gelden op een bal van Vliegen naar de verste paal. De Bosuil zocht tevergeefs het hoofd van Willy Geurts. Rond het half uur zou dat plots allemaal veranderen ten gunste van de rood-witten, nadat een droompas van Stanislav Karasi de kalme Ulrich Thychosen in de gelegenheid had gesteld zijn ploeg op voorsprong te brengen. Meteen kreeg Royal Antwerp FC een voordeliger uitzicht, met veel snellere acties, die even later een comfortabelere voorsprong opleverden.

Een klein kwartier was RFC de Liège aangeslagen om dan in de laatste fase van de eerste helft te reageren, afgesloten door Theo Custers meteen schitterende reflex op een kei van De Groote. Jim De Schryver en Frank Mariman toonden zich als de degelijkste opponenten van de bezoekers.

Onmiddellijk na de rust ging RFC de Liège drukken. Het legde fraaie combinaties op de grasmat, doelkansen kwamen er evenwel niet. De thuisploeg nam geen risico's meer en speculeerde duidelijk op de counter. Dit leverde succes op. Willy Geurts ging na een kwartier fors door op een doorsteekpas van Stanislav Karasi en schoot vanuit een scherpe hoek binnen. De moedige Luikenaars trokken ook na die opdoffer in de aanval, maar hun bewegingen werden steeds meer gestoord door het uitstekende duo Jim De Schryver en Frank Mariman (HNB - 1977-10-06).

Antwerp Clubblad noteerde (10)

Dat R Antwerp FC stilaan naar een sterk geheel groeit werd tegen RFC Luik andermaal aangetoond. Hier en daar kwam nog wel kritiek, omdat de ploeg geen 90 minuten even sterk speelde. De 3-0 eindstand is toch een cijfer waar je moeilijk omheen kan. Rond het half uur werd een tot dan goed meespelend RFC Luik k.o. gezet. Ulrich Thychosen scoorde een prachtig doelpunt toen hij knap een splijtende voorzet van Stanislas Karasi meepikte en onder doelman Daenen binnen duwde. Vijf minuten later zorgde Jim De Schrijver, de beste man op het veld, voor de 2-0 op aangeven van Ulrich Thychosen.

Na de rust zorgde Willy Geurts op zijn beurt voor een meesterlijk voetbalstaaltje door eerst zijn tegenstander voorbij te gaan om dan uit een onmogelijke hoek te scoren. Bovendien weer een perfecte prestatie van Theo Custers. Wel ook een forse tegenvaller. Met het uitvallen van René Desaeyere in de 32' begint voor de middenvelder allicht een langere onbeschikbaarheid vanwege een ernstig liesletsel (bron: Antwerp Clubblad-8 - 1977-12-04).

Eddy Snelders (in)

90' Eindstand 3-0 90'