Scheidsrechter: Roger Verhaeghe

Frans Liberloo - Charles Broekaert
Toeschouwers: 8000

Betonvoetbal levert KVM punt op

R Antwerp FC trok van bij het begin in de aanval. KV werd totaal overspeeld en toen Peter Anderson in de 24e minuut de bal nipt over de doellijn van Verbelen duwde was de 1-0 stand geenszins overdreven. In de 37e minuut had één van de zeldzame Mechelse tegenaanvallen echter succes. Een spijtige fout van Theo Custers, vervanger van de gekwetste Jean Trappeniers, liet de doorgebroken Aguas toe de gelijkmaker te scoren.

R Antwerp FC trok opnieuw ten aanval, maar de bezoekers betonneerden hun doel op zo'n manier dat de wedstrijd alle aanzien verloor. Enkele minuten voor het einde kreeg Jos Deraeve onverwacht toch nog een kans voor de voet, maar schoot in de haast hoog over het Mechelse doel (Antwerp Clubblad-04 - 17/10/1976).

Raul Aguas

24' Peter Anderson 1-0
      Raul Aguas 1-1 37'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'