Scheidsrechter: Willy Goovaerts

Frans Liberloo - August Wierinckx
Toeschouwers: 6000

Willy Geurts debuteert met twee goals
Natuurlijk was het grote gebeuren van deze wedstrijd het opgemerkt competitiedebuut van Willy Geurts. In een sterke eerste helft zorgde de Limburger voor een schijnbaar veilige 0-2 voorsprong. Na een half uur spel maakte hij zich knap vrij en uit een moeilijke hoek scoorde hij z'n eerste competitiedoelpunt voor R Antwerp FC. Reeds vijf minuten later was het weer roos toen Beloy een inzet van Zarko Olarevic miste. Jammer genoeg liet R Antwerp FC de voorsprong verloren gaan. Al in de eerste min. van de tweede helft scoorde Blair met het hoofd tegen. R Antwerp FC kon nog enkele kansen afdwingen, maar KV Mechelen kon nog terugkomen. Jean Trappeniers stopte eerst nog een ingebeelde strafschop, maar zeven minuten voor het einde moest hij toch toezien dat Aguas de gelijkmaker scoorde.
(bron: Antwerp Clubblad (9) - 23/01/1977)

Raul Aguas
90' Eindstand 2-2 90'