Scheidsrechter: Willy Goovaerts

François Deflem - Marcel Dechamps
Toeschouwers: 8000

Zarko outstanding
Het grootste gedeelte van de wedstrijd werd door R Antwerp FC gedomineerd. De eerste helft werden echter langs beide kanten de kansen gemist. Aan de rust verdiende R Antwerp FC de 1-0 voorsprong, vooral dankzij de uitstekende prestaties van Zarko Olarevic. Het was Zarko Olarevic die de hoekschop trapte waarop in de 41e min. Marc Steyaert zijn tweede competitie-doelpunt binnenkopte.
We moesten tot de 75e min. wachten eer het tweede doelpunt er kwam. Na een fout op Karl Kodat mocht sterkste man van de match Zarko Olarevic, de strafschop trappen waarop Engelen weinig verhaal had. In het laatste kwartier kwam K Lierse SK nog af en toe aandringen. In de 80e min. kon de jarige Van den Bergh na één-twee met Helleputte de stand op 2-1 brengen.
(bron: Antwerp Clubblad (14) - 10/04/1977)

Jos Heyligen (in)

41' Marc Steyaert 1-0
Ruststand 1-0
75' Zarko Olarević
(penalty) 2-0

(penalty) 2-1
80'
90' Eindstand 2-1 90'