Scheidsrechter: Joseph Minnoy

Trifoon Janssens - Jacques Guisson
Toeschouwers: 10.000

Na R Antwerp FC - KV Mechelen
Jos Heyligen laat Flemming Lund naar hartenlust draven - Alfred Riedl scoort driemaal in tien minuten

DEURNE — Het is opletten voor Flemming Lund en Alfred Riedl had Staf Vanden Bergh zijn discipelen voorgehouden. Voorwaar wijze woorden maar ergens moet dat achter de Mechelse kazerne verkeerd begrepen zijn. Zelden zal de lichtvoetige Flemming Lund zo weinig moeite hebben ondervonden om een heel rijtje tegenstanders zowat tureluurs le draven. Callaerts, die al in de eerste helft alle kleuren van de regenboog te aanschouwen kreeg, had mooi de hulp in te roepen van Lammens of Talbut, steeds snelde Flemming Lund moeiteloos langs en tussen de hindernissen. Laten wij er onmiddellijk aan toevoegen, dat zijn taak in ruime mate vergemakkelijkt werd door een schitterende Jos Heyligen die niet veel tijd nodig had om te onderkennen hoe de nochtans geroemde Mechelse verdediging voor problemen kon worden gesteld. De als met een liniaal uitgemeten voorzetten vertrokken steeds op het juiste moment en Flemming Lund naar hartenlust draven!

Dat die rushes niet onbeloond konden blijven, lag zo voor de hand. Tijdens de tweede helft werd de al zwaar ondermijnde Mechelse vesting in nauwelijks tien minuten gewoon opgeblazen. Alfred Riedl werd een paar maal aan het kanon geplaatst en dat was het dan. Drie goals in tien minuten. Dat KV Mechelen zelf moeilijk tot scoren komt was onderhand wel geweten. Rits en Selleslagh hebben die kwaal met kunnen helen. Daar kwam bij dat KV Mechelen nu ook in bet veldmidden geen voet aan de grond kreeg. Jos Heyligen en de wederoptredende Louis Pilot deden zowat wat zij wilden en het was in feite wachten op bet eerste doelpunt van R Antwerp FC om de uitslag van de wedstrijd te kennen. Die goal kwam er na 23 minuten. Op fraai aangeven van Jos Van Riel leek Heyligen zich door de Mechelse verdediging te kunnen wurmen, maar hij zag zijn schot in laatste instantie gestuit door een Mechelse voet.

Geen nood, de bal kwam bij Karl Kodat die even met een goochelnummer uitpakte dat in het Koninklijk Circus met zou hebben misstaan, om dan vernietigend uit te halen. Door overhaasting en soms onhandigheid bleven nadien keurige Antwerpaanvallen onbeloond. Tot ontzetting van de Antwerpclan kwam Mechelen ei zo na zelfs aan de gelijkmaker. De kopbal van Lammens ging evenwel naast. In de tweede helft heeft R Antwerp FC niet veel tijd nodig gehad om het vonnis te voltrekken. Eerst schoot Alfred Riedl op vrijschop ongrijpbaar in de verste hoek. Nadien kon hij tweemaal op aangeven van Flemming Lund, Leonard voor onoplosbare problemen plaatsen. Begrijpelijk dat KVM het toen met meer zag zitten en dat R Antwerp FC niet meer op leven en dood voor elke bal bleef vechten. Stevens kreeg nog twee kansen voor de voet, Jos Heyligen werd op dubieuze wijze gestuit in de strafschopzone, maar veel belang had het allemaal niet meer (HNB - Jaak Beuckelaers - 1975-01-06).

Antwerp Clubblad (12) zag het zo

In een haast feilloze wedstrijd waarin R Antwerp FC propagandavoetbal speelde, werden de Maneblussers volledig weggedrukt. Bleef de score tot aan de rust beperkt tot 1-0 na een goal van Karl Kodat, erna maakte rood-wit er korte metten mee. Binnen tien minuten werd de eindstand bereikt. Fredje Riedl was in een zeer productieve bui, hij scoorde een hattrick. Met deze overwinning bereikt rood-wit het keerpunt van de competitie op een gunstige derde plaats die beslist perspectieven biedt voor de terugronde (Antwerp Clubblad-12 - 19/01/1975).
(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/01/1975)

William Selleslagh

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

??? (uit)/
Raymond Gielis (in)

23' Karl Kodat 1-0
53' Alfred Riedl 2-0
57' Alfred Riedl 3-0
62' Alfred Riedl 4-0
90' Eindstand 4-0 90'