Scheidsrechter: Vital Loraux

Maurice Vanbever - Charles Vankriekingen

Na KV Mechelen - R Antwerp FC
Schietoefeningen met Antwerpse kanonnen

Mechelen - Royal Antwerp FC heeft Achter de Kazerne gen extra inspanningen hoeven te doen om te winnen , zelfs niet om een forfaitscore op het bord te schieten. Na de eerste helft leidden de bezoekers met 0-2. Verdiend. Niet alleen waren de doelpunten van gehalte, we hadden tevens een 3-8 hoekschoppenverhouding opgetekend. Vergeefs poogde Club Mechelen de tegenpartij op te vangen in een normaal bezette verdediging en in haar prestatiekracht te streven naar een boventallig bezet middenveld.

Kwamen De Weerdt vooral en Lammens wel tot een persoonlijke voldoening, zij tilden hun elftal nooit naar een tempo, waarmee Royal Antwerp FC van de wijs te brengen was. De situatie resulteerde in een rustig meesterschap van de bezoekers. Achteraan hoefde Jean Trappeniers zich niet te enerveren aangezien de stompe Mechelse speerpunten ook het duo Robert Geens en Jos Velser niet met meldenswaardige problemen confronteerde. In het middenveld volstonden Jos Heyligen en René Desaeyere om mogelijk gif uit de angel te persen en Jim De Schryver toe te laten doelmatig hulp en bijstand te verlenen aan de doorwinterde aanvalskrachten Karl Kodat en Alfred Riedl.

De bezoekers drukten hun stempel op het eerste kwartier en legde de klemtoon met een fraai doelpunt van Alfred Riedl, na combinatie met Jim De Schryver. De aarzelend uitlopende Leonard maakte het de tegenstander zeker niet te moeilijk. Nadien kwam KV Mechelen in de wedstrijd met kansjes voor Selleslagh en Van Hove. Toen de kentering zich aandiende, combineerde het duo Karl Kodat en Alfred Riedl de Mechelse verdediging van de zaak. Karl Kodat maakte een doelpunt om te filmen. Er was bij de rust geen aanleiding om een debat te openen over de opportuniteit van de voorsprong van de gasten.

Na de rust was er niets meer te bewijzen. Royal Antwerp FC verzwaarde het verdict met nog een doelpunt, waarvan de voorbereiding als dusdanig een beetje kleur kreeg door de kopstoot van Alfred Riedl tegen de paal en een beheerste herneming van de in de aanval staande Jos Van Riel. Deze goal bleek de aanvang te zijn van een plots niet meer te stillen doelpuntenhonger van de Great Old en een berusting bij de lokalen. Berusting die mede aangewakkerd werd na een door Alfred Riedl omgezette strafschop na een overtreding van Van Synghel op Karl Kodat, die door Ref Loraux kordaat werd bestraft.

Royal Antwerp FC maakte er nochtans geen show van. Het voetbalde ontspannen in de maat van het zwalpende KVM. Alfred Riedl en Karl Kodat waren de uitzondering,. Zij lieten geen gelegenheid ongebruikt om hun vernuft te combineren en Leonard op de korrel te nemen met houdbare of nip naast flitsende kogels. Kwam desondanks he vijfde en laatste doelpunt uit een combinatie tussen Jos Heyligen en Xavier Caers, dan brengt deze situatie de drang van geregeld aan opdrachten gebonden spelers, om zich ook eens als dilettant uit te leven, in het juiste licht. In de laatste tien minuten bracht KVM nog nauwelijks de moed op om in een inderhaast gewijzigde opstelling, te pogen de eer te redden. Poging, die onbeantwoord bleef (HNB - Leo Verhoeven - 1975-04-28)

Antwerp Clubblad zag het zo

R Antwerp FC hield achter de Mechelse kazerne schietoefeningen en moest zelfs geen extra inspanningen leveren om te winnen van een totaal gedesorganiseerde thuisploeg. Voor de pauze troffen Fredje Riedl en Karl Kodat raak.

Na de kampwissel scoorden onze backs Jos Van Riel en Xavier Caers, meteen het beste bewijs dat R.A.F.C. uitgesproken offensief acteerde. Fredje Riedl bereikte op strafschop de forfaitscore. Aldus werd de derde plaats vanzelfsprekend verstevigd (Antwerp Clubblad-21 - 15/05/1975).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 28/04/1975)

Alfred Riedl (penalty)
90' Eindstand 0-5 90'