Scheidsrechter: Joseph Minnoy

Simpelaere - Van Craeyveld
Toeschouwers: 9.000

Veel geklungel en weinig inspiratie
Deurne - Er was bitter weinig over naar huis te schrijven, maar de wedstrijd werd wel verdiend door Royal Antwerp FC gewonnen. De thuisploeg kon maar zelden een lijn leggen in haar acties, maar had de verdienste in de zege te blijven geloven, ondanks het vele geklungel. De forfaits van Karl Kodat na een negatieve test en Pilot met een verrekking in de bil, het uitvallen na de rust van Frans Vermeyen met een verrekking in de liesstreek, hebben onmiskenbaar hun weerslag gehad op de prestatie van de rood-witten, die de wedstrijd controleerden, maar er zelden cachet aan konden geven.

Vooral tijdens de eerste helft bleek de voorhoede van Royal Antwerp FC nergens, al maakte iedereen zich illusies na het vroege dubbelspel tussen Louis van Gaal en Roger Van Gool. het tempo lag inderdaad te laag. Onder impuls van Haagdoren konden de Kanaries het eerste half uur flink meespelen, zelfs op voorsprong geraken. Na balverlies van Flemming Lund kon Knaepen de bal fluks doorspelen naar Riedl. Jos Velser kwam iets te laat om de S.T.V.V.-spits van een doelpunt te houden. Het contante antwoord kwam uit een vrijschop, listig door Frans Vermeyen in de hoek getrapt na een overtreding op Jos Van Riel.

Voor de rest mocht Tosini heel wat hoge ballen plukken, door Flemming Lund en zijn collega's voor het doel gepompt. Reële scoringskansen waren er praktisch niet, uitzondering gemaakt voor de achterwaartse voorzet van Ove Eklund die René Desaeyere niet in het doel kon verlengen.

Gust Wilmssen, zaterdag nog een volledige wedstrijd met de reserven gespeeld, kon er na de rust evenmin vaart in brengen. Flemming Lund en Jos Velser speelden nu wel op een hoger niveau, samen met Roger Van Gool en Xavier Caers, de besten van de thuisploeg, zouden ze de bezoekende verdediging voor onoplosbare problemen stellen. Na een dieptepas van Roger Van Gool en een voorzet van Flemming Lund, schoot Eklund tegen de binnenkant van de paal. We willen er geen lief ding op verwedden of de bal over de doellijn was geweest, maar het doelpunt werd toegekend. Wissman kon vijf minuten later de kans niet benutten om gelijk te stellen.

Het werd 3-1 na een vrijschop van René Desaeyere, door Ove Eklund met het hoofd tegen de touwen verlengd. Louis van Gaal kopte nog een keertje tegen de dwarsbalk. Roger Van Gool verkeek nog een doelrijpe kans en ook hij schoot nog tegen de deklat. Dat deed tenslotte ook nog Riedl aan de overzijde na een van de schaarse tegenaanvallen van de bezoekers.
(Frans Van Bergen - bron: GvA - 04/03/1974)

Geen elftal beschikbaar!

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 522

??? (uit)/
Willy Van Der Wee (in)

??? (uit)/
Gust Wilmssen (in)

Ove Eklund
      ???
90' Eindstand 3-1 90'