Rombout Hennissen - Franky Vandoorne

Vierde official: Marcel Douce
Toeschouwers: 9.200

Spannende match eindigt in evenwicht
Henk Houwaart keerde terug naar het Ottenstadion. Ditmaal nam hij plaats op de bezoekersbank, als trainer van R Antwerp FC. Bij thuisploeg KAA Gent startte Schepens in de basis. Ref Meesschaert leidde de partij, aftrap om 15u.

Na een spannende wedstrijd is R.A.F.C. gelijk gaan spelen bij KAA Gent. Het werd een open partij met kansen aan beide kanten. De 2-0 bij de rust was dan ook geen correcte weergave van het spel. KAA Gent kwam voor op een schot van Oyawolé, waarna verdediger Alan Tate de parade van Yves Feys ongelukkig in eigen doel werkte. Nog voor de rust verdubbelde Oyawolé zelf tot 2-0. Meteen erna sloot de Great Old aan via Omar Mussa. Het bleef kansen regenen. Schepens vergrootte de voorsprong opnieuw, maar de bezoekers bleven in de match na een kopbalgoal van Harald Pinxten. Het werd nog een paar keer heet voor de Gentse kooi en tegen het einde maakte Harald Pinxten nog gelijk, alweer met het hoofd (sport24).

We zagen een ontspannen Henk Houwaart in Stadion. Hij verklaarde eens te meer dat hij zonder wraakgevoelens naar Gent was teruggekeerd en... natuurlijk blij was weer zijn draai in de dugout te hebben gevonden bij zijn R Antwerp FC. Als het behalen van het puntje dat hij uit het Ottenstadion meenam ter sprake kwam, toverde hij een alleszeggende brede smile te voorschijn. "We willen zo vlug mogelijk met dit R.A.F.C. naar de middenmoot, want daar horen we thuis." Zo hoorden we het nog eens met veel overtuiging gezegd door een autoriteit (De ANTWERPSUPPORTER Online).
(bron: sport24 + De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/02/2002)

Minuut per minuut
00' Henk Houwaart keert terug naar het Ottenstadion en neemt hij plaats op de bezoekersbank, als coach van R Antwerp FC. Bij thuisploeg Gent start Schepens in de basis.
05' Weinig kansen, beide ploegen zetten de lijnen uit en tasten mekaar af.
06' Ibrahima Yattara zet voor, Patje Goots raakt niet bij de bal.
18' G O A L: Alan Tate brengt zijn eigen ploeg ongelukkig op achterstand. Met een own-goal zet hij Gent 1-0 voor. Een bittere pil voor het bezoekende team, dat goed meevoetbalde.
38' G O A L: AA Gent loopt verder uit. Na knap samenspel met Anic rondt Oyawolé knap af, 2-0. Mooie goal trouwens.
45' Rust: AA Gent gaat rusten met een 2-0-voorsprong en dat is een zwaar verdict voor bezoeker R Antwerp FC. De Great Old voetbalde goed mee en lag zeker niet onder, maar door een ongelukkige own-goal van Tate en een knappe treffer van Oyawolé wordt punten rapen voor de bezoekers nog een zware klus.
46' G O A L: roodwit begint alvast overtuigend aan de tweede helft. Al na 30 seconden prikt Omar Mussa, op aangeven van Patje Goots, de 2-1 binnen.
59' G O A L: Gunther Schepens breidt de kloof opnieuw uit. Na een knap nummertje door het centrum van Darko Anic maakt Schepens die voorbereiding af: 3-1.
65' G O A L: Harald Pinxten brengt opnieuw spanning in de wedstrijd. Hij kopt na een hoekschop de 3-2 binnen.
88' G O A L: Opnieuw Harald Pinxten zorgt met het hoofd voor de onverhoopte gelijkmaker: 3-3.
90' Einde van de wedstrijd: R Antwerp FC leek in de tweede helft op weg naar de nederlaag, maar daar dacht Henk Houwaart anders over. Met het inbrengen van een vierde aanvaller bleef hij zijn woord getrouw: "Mijn team houdt van aanvallend voetbal."

11 Omar Mussa

77' 11 Gunther Schepens (uit)/
12 Anders Möller Christensen (in)

85' 17 Alexandros Kaklamanos (uit)/
9 Anders Nielsen (in)

10 Noureddine Ziyati (uit)/
25 Sandro de Souza Yokota (in)
46'

9 Alan Tate (uit)/
12 Patrick Pascal (in)
65'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
89'

18' Alan Tate (own-goal) 1-0
38' Djima Oyawolé 2-0
Ruststand 2-0
      Omar Mussa 2-1 46'
59' Gunther Schepens 3-1
      Harald Pinxten 3-2 65'
      Tom Peeters 77'
      Harald Pinxten 3-3 85'
90' Eindstand 3-3 90'