Scheidsrechter: Eric Romain

Vanderhoven - Castelli
Toeschouwers: 3.000

Na R Antwerp FC - RSC Charleroi

Darko Pivaljevic nu al onbetaalbaar - RSC Charleroi haalt twee keer een achterstand op, maar de Servische spits scoort op alle manieren

DEURNE - R Antwerp FC is op goeie weg. Na de heropening van de Bosuil en de eerste competitiezege in Beveren werd ook RSC Charleroi uit de Belgische Beker gekegeld. De zege van de roodwitten was verdiend. Ze kwam er alweer door toedoen van één speler: Darko Pivaljevic. De vaardige Serviër toonde zijn torinstinct en scoorde op alle mogelijke manieren. Met het hoofd 1-0, op strafschop 2-1 en nog eens met het hoofd 3-2. De 22-jarige aanvaller is nu al onbetaalbaar.

Vijf maanden bleef R.A.F.C. zonder inkomsten van thuiswedstrijden. Het hoopte gisteravond met de komst van gewezen Antwerpvedette Rudi Smidts en de heropening van de Bosuil, wat te recupereren. Dat werd een tegenvaller. Amper 3.000 toeschouwers kochten een inkomkaartje. Omdat het een bekerpartij betrof, dient rood-wit bovendien de recette te delen. De volgende thuismatch staat op 1 november geprogrammeerd. De maand oktober wordt voor de oudste club van het land andermaal een mager financieel beestje.

De lage opkomst trof wellicht ook de spelers, want ze begonnen heel matig. De Great Old kreeg in het eerste kwartier geen voet aan de grond, maar bij de eerste echte thuisaanval luidde de alarmbel bij de Karolo's. Manu Godfroid kopte op de paal. RSC Charleroi was nog aan het bekomen van deze bliksemschicht bij heldere hemel toen er een hevige donderslag volgde. Rudi Taeymans bracht het leer voor, Darko Pivaljevic scoorde met het hoofd (1-0). R.A.F.C. bleef de eerste helft rustig domineren.

Snel gelijk
Onmiddellijk na de pauze kreeg de thuisploeg een koude douche. Gueye kopte een voorzet door. Van Ham nam over in de vlucht, Aleks Klak werd geklopt in de korte hoek (1-1). Darko Pivaljevic achtte het moment rijp om te reageren. Het servische woelwater draaide zich in het strafschopgebied vrij, Smidts haakte hem. "Merci Rudi," reageerden de Antwerpfans. Darko Pivaljevic zette de strafschop om (2-1). Tien minuten later tekende opnieuw Van Ham de gelijkmaker aan. Spelleider Romain greep in en keurde de treffer voor een vermeende fout van de Nederlander af.

Van Ham reageerde furieus, duwde Romain weg en kreeg prompt rood. RSC Charleroi haalde inspiratie uit het onrecht. Een kwartier voor affluiten kopte Brogno de gelijkmaker (2-2) op het bord. Ook deze treffer bleef niet zonder gevolgen, want Brogno moest worden afgevoerd. Smidts en Co hadden slechts weinig plezier van de treffer. Darko Pivaljevic deed in de tachtigste minuut nogmaals wat hij ongelooflijk kan: scoren en R.A.F.C. in de volgende ronde brengen. Paulo Americo zorgde in de slotminuut nog voor 4-2, maar toen was de buit voor de thuisploeg al binnen (L.V. - GvA - 16/10/1997).

11 Dante Brogno (K)

77' 10 Sandro da Silva (uit)/
6 William Verbeeck (in)

83' 19 Bimbo Fatokun (uit)/
18 Paulo Americo (in)

9 Samuel Remy (uit)/
16 Robert Jovan (in)
62'

11 Dante Brogno (uit)/
14 Sergueï Omelianovitch (in)
67'

15' Darko Pivaljevic 1-0
      Dandu Selenge 30'
Ruststand 1-0
      Maurice Van Ham 1-1 48'
58' Darko Pivaljevic (penalty) 2-1
      Maurice Van Ham 68'
      Dante Brongo 2-2 74'
80' Darko Pivaljevic 3-2
88' Paulo Americo 4-2
90' Eindstand 4-2 90'