5 3
06.03.1932 Plaats: Bosuilstadion

Na Royal Antwerp FC - K Berchem Sport

De concurrentie van de match in het Olympisch Stadion deed zich aan den Boschuil voelen voor den derby tegen K Berchem Sport. Het veld lag goed, hoewel het weder verder koud en vochtig was. De leiding is toevertrouwd aan heer Delchevalerie, die de teams in lijn stelt.

K Berchem Sport wint den toos met het windvoordeel. Sooi(ke) De Vries centert al spoedig achter. Na middenveldspel breekt Verboven door en zendt rakelings naast de kooi van Louis Somers. Dis Bastin scheit daarop achter 't net. Op center van Dries ontsnapt de kooi van Royal Antwerp FC aan doorboring. En later plaatst Verlooy juist over. Joacim heeft dan een schoonen aanval van R.A.F.C. te breken. K Berchem Sport loopt off-side. Van Brandt raakt gekwetst en moet zich doen verzorgen. Op de achtste minuut begaat Alfons Mertens een fout. Willems zet den vrijschop rechtstreeks in doel (0-1). Van Brandt herneemt. Woestadt heeft meeval op aandringen van Sooi(ke) De Vries, waarna Dries ver over schiet. Op de elfde minuut centert Dries in.

Van Brandt kopt naar Verboven, die met kopstoot Louis Somers verslaat (0-2). Op het kwartuurs komt het leder bij Dries die in de hoogte op doel schiet. Louis Somers aarzelt, loopt uit. Verboven komt tusschen en Dries neemt het leder op en plaatst in het doel van R.A.F.C. (0-3). Verlooy kwetst zich en dient verzorgd. De Antwerpaanvallen missen wilskracht tot op de 21e minuut. Sooi(ke) De Vries centert en Dis Bastin doelt onhoudbaar tegen (1-3). Op kei van Willy Ulens duikelt Woestadt met brio weg. Corner voor R.A.F.C. wordt door Dis Bastin achtergegeven. R.A.F.C. heeft zich hernomen. De aanvallen missen echter afwerking. Op aandringen van Dis Bastin, plaatst Sooi(ke) De Vries juist over. Op rush van Dries staat Jean De Clercq corner toe.

Lembrecht zet naast. Een vrijschop door Dries gegeven, wordt in extremis weggeschopt. Van Goethem schiet op 't zijnet. De geel-zwarten vallen aan. Op center van Sooi(ke) De Vries, kopt Jos Van Beeck via den paal over. Nu volgt een geweldige doelworsteling voor het doel van K Berchem Sport. De Pelecyn redt in extremis. Willy Ulens hernement, schiet op den paal. K.B.S. zakt af en bekomt corner zonder gevolg. Op fout van C. Hoydonckx geeft Dis Bastin den vrijschop. Joacim redt gepast. Woestadt komt nog tusschen. Dries zet een kans voor het doel van R.A.F.C. over. Rust volgt met 1-3.

De tweede helft herneemt met goede aanvallen van R.A.F.C. die alle gestuit worden. Een geweldige kei van Dis Bastin wordt door Woestadt gehouden. De Berchemkeeper staat dan corner toe, door Sooi(ke) De Vries gegeven en door Jos Van Beeck binnengekopt op de vierde minuut (2-3). Willy Ulens wordt ten onrechte voor off-side tegengehouden. Op de zevende minuut schiet Dis Bastin van ver den gelijkmaker binnen onder oorverdoovend applaus. R.A.F.C. is nu buitengewoon op dreef en is afgeteekend baas. Er volgt kalmer spel met R.A.F.C. steeds in meerderheid. Op de 14e minuut zendt Flor Lambrechts in en met een trekschot verslaat Jos Van Beeck Woestadt (4-3). Dis Bastin rent naar doel en plaatst rakelings naast. Op corner voor R.A.F.C. kopt Jos Van Beeck over.

Lembrechts dwingt een corner af, die niets oplevert. Lembrechts zendt van dichtbij juist over. Willy Ulens schiet op pas van Sooi(ke) De Vries over. Woestadt houdt een kei van Charles Simons. Als Sooi(ke) De Vries doorbreekt, redt De Pelecyn op de lijn. Aan de andere zijde komt Pol Dua schoon tusschen. Op fout van Joacim bekomt R.A.F.C. free-kick. Woestadt stopt het schot van Dis Bastin. Een corner voor K.B.S. brengt niets op. Dis Bastin wordt in een rush gestuit. Op de 32e minuut geeft Flor Lambrechts aan Sooi(ke) De Vries die incentert. Dis Bastin lukt een prachtig vijfde doel voor R.A.F.C. Woestadt houdt nu twee prachtige schoten van Willy Ulens en Jos Van Beeck. Vanop drie meter houdt Woestadt een kei van Jos Van Beeck.

Nog volgen aanvallen van R.A.F.C. Woestadt weert met veel brio de moeilijkste standjes. Louis Somers houdt een kei van Willems. Nu valt R.A.F.C. onophoudend aan. Woedstadt is werkelijk in een goeden dag en houdt de moeilijkste ballen. Het einde wordt gefloten, R.A.F.C. een prachtige zege bezorgend.

Onze beschouwingen
De derby de moeilijkste der voetballiefhebbers bevredigd. Zoo de aanhangers van K.B.S. op een verlies moeten blikken, dan toch hebben zij de voldoening dat hun jongens een schoone eerste helft hebben geleverd. Aan de rust leidde K.B.S. met 1-3. Na een eeerste kwartuurs leidden de geel-zwarten die prettig speelden, reeds met 0-3. R.A.F.C. hernam zich dan en doelde tegen. R.A.F.C. hernam de tweede helft met een ongekende wilskracht. De rood-witten haalden een spel uit dat we niet meer te zien krijgen op onze velden. Kortom, een kolossale impressie liet het spel van R.A.F.C. ons. Als het tenslotte 5-3 werd, spijts het wanhopig verweer van Woestadt, dan was de scoor geenszins overdreven.

R.A.F.C. kwam een eenig schoone tweede helft te leveren en eindigde als verdiend winner. De ploeg schonk in de eerste helft geen bevrediging, doch valt heelemaal te loven voor wat na de rust gepresteerd werd. Charles Simons, Jean De Clercq, Jos Van Beeck, Flor Lambrechts, Dis Bastin en Sooi(ke) De Vries waren de besten. Flinke leiding van heer Delchevalerie.

(bron: GvA - historisch archief - 06/03/1932)

Marcel Dries 0-3 15'
21' Désiré Bastin 1-3
Ruststand 1-3
49' Jos Van Beeck 2-3
52' Désiré Bastin 3-3
62' Jos Van Beeck 4-3
77' Désiré Bastin 5-3
90' Eindstand 5-3 90'