2 1
25.03.1928 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Puts

Na Royal Antwerp FC - Berchem Sport

Een prachtig weertje bevorderde deze ontmoeting, die talrijk veel volk had gelokt. Nochtans deed de concurrentie van de match in het Olympisch Stadion zich fel gevoelen. De overwinning in den derby lachte Royal Antwerp FC toe en zeggen wij alras dat de besten gewonnen hebben. Zelden zagen we zulk goed afgewerkt spel der voorlijn of de vastberadenheid der verdediging. In de eerste helft was Berchem Sport aanvankelijk baas, waarna R.A.F.C. in haar element kwam en den 2-1 voorstand aan de rust ten volle verdiende.
Na de poos wist R.A.F.C. haar spel op te dringen e nslechts tegen het einde kwam Berchem Sport er terug in. Zwakke leiding van den heer Puts, daar het spel soms al te hard was. Bij R.A.F.C. is de verdediging, bij Berchem Sport Hoydonckx vooral te vermelden. Heer Putz nam de leiding over de teams.

De opgooi wordt door R.A.F.C. gewonnen zodat Berchem Sport aftrapt. R.A.F.C. is eerst aanvallend, doch Berchem Sport komt snel antwoorden. Op inzet van Dries plaatst Van den Ouden neven. Na vier minuten ontsnapt Dis Bastin en doelt met een zijner prachtschoten nummer een. Berchem dwingt corner af, doch Van den Ouden plaatst neven. Berchem Sport dringt verder aan. Dries moet uithalen en maakt na zes minuten den gelijkmaker. Het spel is zeer gelijk opgaande en uiterst snel. De vurigheid van den aanvang schijnt geluwd. Ook het grondscherend passenspel is neit meer zooals voordien. Berchem Sport is toch licht in meerderheid. Dis Bastin op een van zijne gevaarlijke doorbraken, zet naar doel. Verrept redt in corner. Een keihard schot van Dries komt op de lat te pletter. De aanvallen van Berchem Sport zijn beter verzorgd dan die der rood-witten.

Het spel gaat op en af, doch geen van beide elftallen gelukt er in te doelen. Na 40 minuten gaat John Jacobs de backs voorbij en geeft de leiding aan zijn elftal. R.A.F.C. is nu overdonderd in meerderheid. Walter Collignon heeft geen geluk wanneer zijn keihard schot op de lat te pletter komt. Rust 2-1 in het voordeel van R.A.F.C.

R.A.F.C. dwingt aanstonds corner af. Deze wordt geweerd. Het spel is eerder verdeeld, met Berchem Sport licht aanvallend. Louis Somers moet een keihard schot van Van den Ouden redden. Eene beslissing van heer Putz wordt door het publiek fel gehekeld. Een hoekschop word tdoor Ferdinand Wertz achter geplaatst. Een tweede hoekschop in het voordeel van R.A.F.C., brengt geen verandering. Berchem Sport komt nu aandringen. Het spel is ruw. Vele fouten moeten worden bestraft. Berchem Sport bekomt hoekschop, goed gegeven, moet Louis Somers handelend optreden, hij klaart de toestand op. R.A.F.C. komt daarop dreigend aanvallen. Peeters moet al zijne hoedanigheden uithalen om zijn doel te vrijwaren, als Walter Collignon op center van Dis Bastin schiet.

Louis Somers houdt een schot van Van den Ouden, waarna Peeters aan het werk gesteld wordt door Willy Ulens. Een corner voor Berchem Sport, door Dries gegeven, ziet Louis Somers missen en Taeymans overkoppen. Daarna krijgt Peeters een schot van Walter Collignon te houden. Berchem Sport rent naar de kooi van Louis Somers. De Antwerpkeeper laat zijn talenten gelden, als Dries, Van Goethem en Taeymans om beurt naar goals schieten. R.A.F.C. ontzet haar kamp en het spel is in het midden van het veld, als scheidsrechter affluit. Verdiende zegepraal van de rood-witten.

(bron: GvA - historisch archief - 25/03/1927)

Clement Hoydonckx

4' Désiré Bastin 1-0
      Leopold Dries 1-1 6'
40' John Jacobs 2-1
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'