4 2
27.11.1927 Plaats: Het Rooi

Scheidsrechter: De Gotte

Na Berchem Sport - Royal Antwerp FC

De vochtige mistlucht had het groot publiek niet weerhouden van het Berchemterrein dat van voor den kick-off meer dan boordevol bezet was. De 'Derby' gaf derhalve aanleiding tot een aantrekkelijk, vlug en goed verdeeld spel, tijdens de eerste helft. Na de rust verzwakte het spel een tijd lang, de vermoeidheid deed zich gevoelen. De Berchemverdediging weerde alle gevaar en tenslotte wisten de geel-zwarte voormannen een gevleide overwinning te behalen. R.A.F.C. is volledig. Berchem Sport vervangt Dries en Cootmans. De de teams traden onder leiding van heer Degotte op. Nadat Ferdinand Wertz den toss wint, trapt Taeymans af en lost ook het eerste schot boven doel. Een tegenaanval van R.A.F.C. brengt een corner op, zonder gevolg. Louis Somers krijgt een balletje van Taeymans te houden. Een nieuwe Berchemaanval eindigt met een schot van Taeymans naast den paal. Vervolgens bekomt Berchem Sport twee corners die niets opleveren.

Peeters redt achtereenvolgens een goed gericht shot van Charles Simons en van John Mortelmans. Het spel vervolgt in goed evenwicht zonder bijzondere voorvallen. Een corner door Hooydonckx toegestaan, levert niets op. Peeters redt een shot van John Mortelmans. Alfons Mertens zendt een free-kick naast den paal. Taeymans vindt keeper Louis Somers op zijn plaats. Aan den 27en minuut ontsnapt Dis Bastin, Hooydoncks wil het leder onderscheppen, maar mist. Peeters duikelt een tikje te laat zoodat nummer een zit. R.A.F.C. heeft niet lang de leiding. Een halve minuut later stelt Van Goethem gelijk op corner. R.A.F.C. is terug voor het doel der bezochten, zonder succes. Aan den 32en minuut heeft Van den Ouden een free-kick tenemen. Hij zendt den bal juist onder de lat en wel heeft Louis Somers den bal te pakken, maar de oploopende Claes duwt het leder in het net. Weer komt den gelijkmaker binnen den minuut.

Dis Bastin vlucht weg en stelt met een schuin shot gelijk. Een corner voor R.A.F.C. is zonder gevolg. Van den Ouden en Taeymans stellen Louis Somers nog op de proef. Het spel blijft opwekkend en goed verdeeld tot aan de rust, die met gelijken scoor intreedt.

Bij de herneming bekomt R.A.F.C. een corner, waarbij Peeters zich onderscheidt met een shot van Jean Declercq te verwerken. Gedurende verscheidene minuten valt er niets meldenswaardigs voor. R.A.F.C. bekomt twee corners die niets opleveren, waarna een aanval van Berchem Sport volgt. Een schuiver van Dis Bastin wordt met moeite door Peeters gered. Onmiddellijk daarna redt Louis Somers een shot van Taeymans. Aan den 28en minuut kan Van Camp na een schoon gecombineerde aanval een derde doelpunt voor Berchem Sport inzenden. Een shot van Dis Bastin wordt door Peeters in corner afgeslagen. Een geharrewar voor de kooi van Berchem Sport wordt eindelijk opgeklaard. Willy Ulens zendt een free-kick voor hands van Verboven naast den doelpaal. Berchem Sport is ingedrukt, doch Peeters is in prachtvorm. Hij wordt derhalve goed bijgestaan door de backs en door Claes. Tijdens de allerlaatste minuten gaat Berchem Sport terug ten aanval.

Nadat Taeymans een wegens off-side vernietigd doelpunt maakt, gelukt hij juist voor het eindsignaal nummer vier in het doel van R.A.F.C. te kegelen. Berchem blijft meester met een gevleiden 4-2 scoor.

(bron: GvA - historisch archief - 28/11/1927)

Désiré Bastin 0-1 27'
28' Van Goethem 1-1
32' Taeymans 2-1
      Désiré Bastin 2-2 33'
Ruststand 2-2
73' Claes 3-2
89' Taeymans 4-2
90' Eindstand 4-2 90'