1 1
22.07.2000 Plaats: Stadion 't Kuipje

Scheidsrechter: Peter Jordens
Toeschouwers: 1.500

Defensief R Antwerp FC versiert zelfs nog de mooiste kansen - Thuisploeg botst op muur
WESTERLO - Uitgerekend 21 dagen voor ze op de eerste speeldag van de competitie tegenover elkaar staan, ontmoetten KVC Westerlo en R Antwerp FC elkaar afgelopen zaterdag in het Kuipje. Als die oefenpot een getrouwe weergave is van de seizoensopener zal er op 12 augustus niet veel te zien zijn. KVC Westerlo, zo productief in eigen huis, wist zich geen raad met de verdedigende houding van R Antwerp FC, dat constant veel volk achter de bal hield.

"Gezien de thuisreputatie van KVC Westerlo experimenteerde ik vanavond met een vijfmansverdediging," vertaalde Antwerptrainer Regi Van Acker zijn vrees vooraf. En die verdediging deed het goed, want de thuisploeg geraakte slechts sporadisch in de buurt van keeper Oldrich Parizek. De Conick scoorde weliswaar na tien minuten, maar dat geschiedde vanuit een stilstaande fase en dan nog met een vrije trap die via de Antwerpse muur afweek van zijn normale baan. De goal die de thuisploeg uit zijn hol moest lokken, had weinig effect, want drie minuten later stormde Gert Peelman, lang in beeld bij KVC Westerlo, achter een verloren gewaande bal aan. De Antwerpse spits die de voorkeur op Patje Goots had gekregen, omzeilde Deelkens en schoof de gelijkmaker binnen. Hierop keek R Antwerp FC andermaal de kat uit de boom.

"Ik had de opdracht gegeven terug te plooien en bij balbezit gepast uit te breken," zei Regi Van Acker. "Dat lukte ons al beter dan vorige week tegen Steau Boekarest. Tja, we zitten in eerste klasse. Dat betekent dat je ook moet kunnen verdedigen. Het voetbal waarmee we de jongste twee jaar iedereen konden bekoren, is niet meer aan de orde. Wij komen uit tweede klasse, hé. Het is aan anderen om op te vallen. Ik wil op 12 augustus voor deze uitslag tekenen." Bij die anderen behoorde zaterdag geenszins KVC Westerlo. Buiten een kopbal van Lammens die over suisde en een lel in de lucht van Delen vlak voor doel bleef de thuisploeg ongevaarlijk. Tijdens de tweede helft was het overigens de Great Old die het merendeel van het handvol doelkansen voor zijn rekening nam. In het vierde kwartier schampte een kogel van Peelman af op de kruising.

Acht minuten voor tijd vergat de ingevallen Patje Goots het winnende doelpunt aan te tekenen toen hij de bal van dichtbij huizenhoog over een lege kooi trapte. De thuisploeg hield het bij een vrije trap van Schaessens die via de vuist van Oldrich Parizek over ging. "Ik vrees dat het merendeel van de ploegen die hier op bezoek komen met veel volk achter de bal gaat spelen," evalueerde trainer Jan Ceulemans. "Het is aan ons om naar oplossingen te zoeken. Vanavond vonden we die niet, omdat we te traag opbouwden en onvoldoende bewogen. Misschien zat de vermoeidheid nog in de benen na een zwaar trainingskamp. Het positieve aan dit resultaat is dat iedereen beseft dat we de resterende weken hard moeten werken."

11 Gert Peelman

43' Frank Dauwen (uit)/
Antonio Carlos Dos Santos (in)

46' Bjorn De Coninck (uit)/
Lukas Zelenka (in)

46' Ives Serneels (uit)/
Dirk Thoelen (in)

46' Cvijan Milosevic (uit)/
Vedran Pelic (in)

24 Karel D'Haene (uit)/
19 Patrick Goots (in)
57'

18 Zoran Campara (uit)/
12 Abdul Saleem Senanu (in)
64'

11 Gert Peelman (uit)/
9 Ganiyu Owolabi (in)
71'

6 William Verbeeck (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
71'

14 Tony Sergeant (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
77'

Toni Brogno
      Laszlo Nagy
10' Bjorn De Coninck 1-0
      Gert Peelman 1-1 13'
Ruststand 1-1
90' Eindstand 1-1 90'