Van Den Bergh - De Vos
Toeschouwers: 3.000

Na R Antwerp FC - RABA Eto Györ

Roemeense landskampioen haalt drie keer achterstand op

Deurne - Royal Antwerp FC heeft een nipte nederlaag geleden tegen de Hongaarse kampioen RABA Eto Györ, die met vier internationals aan de aftrap verscheen. De thuisploeg opende sterk met open doekjes voor Vladimir Petrovic, Petur Petursson en Laszlo Fazekas, die na de rust vervangen zou worden door Joszip Poczik, vorig seizoen nog actief bij de tegenstanders.

De rood-witten toonden net als zaterdag twee gezichten: goed uitgebalanceerde acties eens ze op voorsprong stonden, krampachtig wanneer de tegenstander teruggekomen was. De verdediging maakte geen sterkte indruk en mag de tweede tegendoelpunten voor de rust op eigen rekening schrijven, al was er met het tweede wel wat tegenslag gemoeid (HNB - EM - 1983-08-01).

Zomeragenda - deel 7

In de marge van de transfer van Joseph Poczik, speelt R Antwerp FC tegen de Hongaarse kampioen R.E. Györ, de ex-ploeg van de nieuwbakken Magyaar. Patrick Ipermans was licht gekwetst en is dus niet van de partij.

Op voorzet van Laszlo Fazekas, bracht Mark Van der Linden de Great-Old op voorsprong. Onder impuls van een grootse Vladi Petrovic en een al even snedige Petur Petursson, kwamen de rood-witten tot enkele knappe aanvalsacties. Deels door pech en deels door de secure Hongaarse doelman Kovacs, werden ze echter niet bekroond met een doelpunt. In de plaats van een logische lokale voorsprong met meerdere doelpunten, wordt de rust bereikt met een 2-2 tussenstand, na twee Hongaarse floddergoals en een penalty van Vladi Petrovic.

Tijdens de tweede speelhelft gaan de Hongaren die al van bij de start met inzet speelden er nog feller tegenaan met een vijftal boekingen tot gevolg. Harry Cnops brengt niettemin de stand met het hoofd op 3-2 na een zuiver getrapte hoekschop van Vladi Petrovic. Dank zij enkele snelle counters vond Györ onze verdediging nog tweemaal in gebreke (3-4). R.A.F.C. diende in een, over de hele wedstrijd bekeken, onverdiende nederlaag te berusten (Antwerp Clubblad-3 - 7/09/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 01/08/1983)

11 Ádám Kurucz

46' 6 Laszlo Fazekas (uit)/
13 Joszip Poczik (in)

7 Ottó Szabó (uit)/
14 János Vági (in)
46'

2 Gyula Csonka (uit)/
15 László Szijjártó (in)
46'

14 János Vági (uit)/
17 István Turbék (in)
78'

Péter Hannich
      Lazar Szentes
      Imre Kovacs
      Sandor Mille
Petur Petursson
André Heerwegh
2' Mark Van der Linden 1-0
      Ádám Kurucz 1-1 16'
29' Vladimir Petrovic (penalty) 2-1
      Péter Hannich 2-2 42'
Ruststand 2-2
76' Harry Cnops 3-2
      Péter Hannich 3-3 78'
      Győző Burcsa 3-4 82'
90' Eindstand 3-4 90'