16.09.2000 Plaats: Herman Vanderpoortentadion

Roland Van Nylen - Alberto Castelli

Vierde official: Henri Collard
Toeschouwers: 9.200

Zuinig maar eficiënt
Lier - Het wedstrijdbegin was veelbelovend. Beide ploegen werden snel beloond voor hun goede intenties. De geleende Manchesterboy Luke Chadwick bracht de rood-witten na achttien minuten op voorsprong, maar R Antwerp FC weet duidelijk nog niet hoe om te gaan met een voorsprong. Drie minuten later bracht Snoeckx de thuisploeg langszij. De gelijke stand inspireerde de Antwerpse ploegen niet tot verdere aanvalsacties. De wedstrijd verwaterde letterlijk en figuurlijk. Toch bracht Somers de Pallieters op slag van rust nog op voorsprong.

R Antwerp FC leek niet aangeslagen en nam de tweede helft resoluut het heft in handen. Het veldoverwicht werd echter niet omgezet in doelpunten en dat werd genadeloos afgestraft door geel-zwart. Via een tweede doelpunt van Snoeckx en een pareltje van Shekiladze werd het zware verdict geveld.
(bron: sport24 - 16/09/2000)

Minuut per minuut
01' Patje Goots wordt meteen afgezonderd in de zestienmeter. Hij kapt Shekiladze uit, maar trapt lullig binnen bereik van Van der Straeten.
18' G O A L: Zoran Campara stuurt Luke Chadwick weg na balverlies van Van Meir. Het Unitedprodukt werkt koel af (0-1).
20' G O A L: Een voorzet van Claeys wordt door Snoeckx met een volley binnengewerkt (1-1).
30' Beide ploegen verslikten zich blijkbaar in het snelle openingsgedeelte en in het zware veld. De wedstrijd verwatert.
44' G O A L: Cavens legt tussen een kluwen van Antwerpverdedigers af voor Somers die makkelijk binnentikt (2-1).
58' G O A L: Cavens bereikt Daems die op zijn beurt tot bij Snoeckx passt. De Lierse middenvelder schuift het leer voorbij een aarzelende Oldrich Parizek (3-1).
71' G O A L: Shekiladze legt met een schicht de eindcijfers vast (4-1).

19 Patrick Goots

61' 5 Filip Daems (uit)/
15 Jerry Poorters (in)

77' 8 Hans Somers (uit)/
17 Stein Huysegems (in)

77' 9 Jurgen Cavens (uit)/
19 Joe Spiteri (in)

18 Zoran Campara (uit)/
Ibrahima Yattara (in)
64'

19 Patrick Goots (uit)/
11 Gert Peelman (in)
69'

10 Sandro da Silva (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
82'

Luke Chadwick 0-1 18'
20' Karel Snoeckx 1-1
44' Hans Somers 2-1
Ruststand 2-1
58' Karel Snoeckx 3-1
71' Gela Shekiladze 4-1
90' Eindstand 4-1 90'