Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Verbr. Geel Notice: Undefined property: stdClass::$tekstopmaak in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 59
class=""> R. Antwerp F.C.
0 0
06.11.2004 Plaats: De Leunen

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Denis Bruggeman - Barry Barri
Toeschouwers: 5700

Wedstrijdverslag


Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 222
Een tien voor strijdlust, maar afwerking kon beter

Eigen bericht - Er was dagen over gespeculeerd of en hoeveel spelers coach Jerko Tipuric zou recupereren uit zijn goedgevulde ziekenboeg. Alain Van Mieghem en Gideon Imagbudu leken speelklaar, maar de beide spelers hulden zich in een figuurlijke mistbank. Uiteindelijk stonden zowel de centrale verdediger als de rood-witte stofzuiger aan de aftrap in een met 5.700 toeschouwers (goed)gevuld Leunen. Ondanks de wisselvallige vormcurve van de Antwerpspelers, waren ook de bezoekende supporters massaal komen opdagen voor de clash tussen de nrs ťťn en drie van de lopende competitie.

De match schoot aardig uit de startblokken. KFC V. Geel trok direct naar voren, maar hun diepste spits Glouftsis liep buitenspel. Aan de overkant resulteerde een samenspel Alex Di Gregorio-Edwin Ouon in een eerste uit een lange reeks bezoekende corners. Hun doelman wist raad en stuurde onmiddellijk diep. Asanda Sishuba redde na een geweldige scrimmage in hoekschop. De beide ploegen gaven mekaar geen duimbreed toe. Ze waren bovendien niet bijzonder lief voor mekaar. Binnen de eerste veertien minuten greep scheidsrechter Allaerts twee keer naar de bovenzak. Alex Di Gregorio en Jeroen Mellemans vlogen in het boekje. De Antwerpvleugel mag volgende week een match brommen.

Eerste grote sensatie van de match was de pegel van Jordan Opoku op de lat, net geen kwartier gespeeld. Het kader trilde; niemand van de Great Old kon de bal recupereren. Geel reageerde, maar de roodwitte afweer wist telkens raad. Helaas nog steeds overtredingen bij de vleet en opnieuw twee gele kaarten. Een voor elke kant met Maarten Schops en Bernt Evens. Diezelfde Schops vlamde een vrijschop naast. Uitgespeelde kansen bleven schaars, al ging het shot van alweer Jordan Opoku slechts centimeters naast. GabriŽl Persa schoot nog eenmaal uit zijn krammen, maar helaas ook voorlangs. Iemand zag er de hand van doelman Olieslagers aan, maar het werd een simpele intrap. Rusten met 0-0 en dat was een vrij logische tussenstand.

Ook de tweede periode verloor niks aan vurigheid en temperament. Strijd op elke vierkante centimeter. Op ťťn van de Geelse counters gleed Nana Asare naast de bal en vol op een tegenstander. Ook hij kreeg geel te zien. Yves Feys wist raad met de Geelse vrijschop. Ook zijn overbuur Olieslagers stond niet geheel werkloos toe te kijken. Hij moest een scherpe voorzet van Sishuba wegboksen. Op de counter trapte Glouftsis nog een keertje naast. Jordan Opoku zocht de korte hoek en Olieslagers moest alweer in hoekschop boksen. Bernt Evens kopte die helaas in de wolken en ook Alex Di Gregorio joeg even later de bal overhaast over doel. Yves Feys greep een vrijschop van Farssi klemvast.

KFC V. Geel begon jammer genoeg steeds nadrukkelijker de (verkeerde) verre bal te zoeken en het strekte enkele Antwerpspelers tot voorbeeld. Edwin Ouon stuurde GabriŽl Persa op snelheid van zijn kant weg. Jordan Opoku noch Asanda Sishuba konden de achterwaartse voorzet benutten. Edwin Ouon probeerde het een paar keer rechtstreeks op doel, maar doelman Olieslagers leverde telkens goed werk af. Bij R Antwerp FC kwamen Souleymane Mamam en Dejan Mitrovic de partij volmaken. Ook zij noch de Geelse invallers zorgden voor het gewenste doelpunt, zodat de match (in de laatste minuten ontsierd door oerwoudgeluiden uit de Geelse tribunes) op een puntendeling eindigde.

Jammer dat er niet toch enkele doelpunten vielen! De zegereeks van Verbroedering werd gestopt, maar dat leverde de Great Old helaas ook niet meer dan een (bescheiden) puntje op.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 06/11/2004)

Statistieken

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Steven Olieslagers
2 Robin Peeters
4 Bart Vanhees (K)
6 Robbie Dello
16 Cedric Tomsin
7 Jeroen Mellemans
10 Serguei Omelianovitch
11 Kevin Jansen
12 Maarten Schops
25 Sidi Farssi
17 Stavros Glouftsis
1 Yves Feys (K)
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
8 Alain Van Mieghem
19 Nana Asare
4 Bernt Evens
12 Gideon Imagbudu
7 Alexandre Di Gregorio
17 Jordan Opoku
26 Asanda Sishuba
16 GabriŽl Persa

Wissels

25' 11 Kevin Jansen (uit)/
8 David Vandecauter (in)
 
76' 17 Stavros Glouftsis (uit)/
22 Koen Versijp (in)
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
75'
 
16 GabriŽl Persa (uit)/
18 Abdul-Nafiu Iddrisu (in)
81'
 
17 Jordan Opoku (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in)
86'
 

Begin Match
      Alexandre Di Gregorio 8'
13' Jeroen Mellemans      
24' Maarten Schops      
      Bernt Evens 27'
Ruststand 0-0
      Nana Asare 50'
86' David Vandecauter      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG