Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Notice: Undefined property: stdClass::$tekstopmaak in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 59
class=""> K.F.C. Verbr. Geel
1 1
02.04.2005 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters:
Dirk Vanhoutte - Damien NoŽl
Toeschouwers: 6500

Wedstrijdverslag


Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 222
Heerlijk potje voetbal

Eigen bericht - Van de beide coaches zag enkel de bezoekende coach Peter Maes, die de match vanuit de tribune volgde, er echt tevreden uit, al vertelden ze allebei nagenoeg hetzelfde verhaal. De beste verdediging (Geel) tegen een falende afwerking (allebei, maar meer nog R.A.F.C.) leverde toch een spektaculaire partij op. En de twee keuzeheren hopen logisch voor en van mekaar op een eindrondeticket. "Dat ligt voor jullie al vast," merkte Regi Van Acker op. Daar wilde Peter Maes dan weer niet van horen... Het Geelse bezoekersvak was voor de helft gevuld. De Kempenaars hadden er duidelijk zin in. Al van voor aanvang zetten ze hun strijdliederen in. De talrijke vlaggen ondersteunden het verbale geweld, maar tegen het vocale thuisoverwicht konden ze niet op, noch tegen de roodwitte reuzenvlag die tribune twee drapeerde.

Na een publicitair intermezzo waarbij in nauwelijks tien seconden tien tweepersoons-Declathlon-trekkerstentjes stonden opgesteld, kon de match beginnen. Aangenaam temperatuurtje. We zagen zelfs toeschouwers in niet meer dan een t-shirt. Roodwit trapte af. Precies na zeventien seconden onderbrak scheidsrechter Burie voor een eerste vrijschop in een bijzonder lange reeks voor Verbroedering. De Antwerpspelers wisten meteen hoe laat het was... Op Dejan Mitrovic na, blijkbaar. Bij diens tweede ingreep kwam er meteen een gele kaart (in ook alweer een indrukwekkende reeks) bovenop. De bezoekers combineerden vlotjes en stormden met aardig aangebonden spel naar voren. De nooddefensie van R Antwerp FC, met Edwin Ouon in de plaats van Alain Van Mieghem, hield aardig stand. De roodwitten probeerden de bakens te verzetten. Meer nog dan Fangzhuo Dong zat ook Alex Di Gregorio voorlopig geprangd tussen goeie wil in 't koppeke en een onwillige uitvoering door voeten en benen. En dan was er uiteraard ook nog die stevige Geelse afweergordel.

Al ruim een kwartier ver en Yves Feys moest voor het eerst aan 't werk op een botsende voorzet van Sidi Farssi. Er viel niet echt groot gevaar te bespeuren. Tot Edwin Ouon in de immer gevaarlijke middenstrook balverlies leed. Omelianovitch kon zowaar vrank en vrij richting Antwerpdoel. De in Deurne niet geheel onbekende schutter prikte de bal via de linkerpaal binnen. De bezoekers plots in een wel erg comfortabele positie. Roodwit probeerde te antwoorden. Dennis Dasoul bracht Giovanni Fedorow in stelling. Mooie controle met links, maar de jonge flankaanvaller joeg hoog over met rechts. Alex Di Gregorio werd zo'n dertig meter voor het Geelse doel neergehaald en dat zullen ze daar al betreurd hebben. Mitrovic? Bukran? Neen, aanloop van Harald Pinxten. Met een buffeltrap langs de muur en rakelings naast de rechterpaal binnen! 1-1. De roodwitte verdediger verwerft daarmee een heldenstatus in Deurne-Noord. Ook Giovanni Fedorow speelde zich in de kijker met een paar rushes. Telkens gevolgd door een knappe gestrekte voorzet op halve hoogte.

Bezoekende doelman Olieslagers en zijn verdedigers wisten er raad mee. Gideon Imagbudu voelde zich dan weer de gebeten hond. Een van zijn eerste foutieve tussenkomsten, was meteen voldoende voor... alweer een geel karton. Even voor de pauze nog een geweldige kans op vrijschop voor een linkerpoot. Het publiek eiste Harald Pinxten op voor de klus. De verdediger knalde deze keer volop in de muur. Na nog een geweldige uitbrander van fluitenier Burie voor Regi Van Acker, ging het de kleedkamer in met een ongewijzigde gelijke stand.

Met aanvaller GabriŽl Persa en all-rounder Bernt Evens voor twee verdedigers, toonde Antwerpselectieheer Van Acker waar het naartoe moest. De stormloop op het Geelse doel was ingezet en zou zo'n twintig minuten duren. Mooie trap Di Gregorio werd in corner gedevieerd. Doelman Olieslaegers ranselde een knappe uithaal op een al even knappe voorzet van Fedorow, in hoekschop. Opnieuw Di Gregorio op een achterwaartse voorzet van GabriŽl Persa. Alweer een corner. Kopbal Di Gregorio, maar nu moest de Geelse portier amper de handen uitsteken. Fangzhuo Dong brak door 't midden. De slag in 't gelaat - net als een aanslag op de enkels van Mitrovic net voordien - werd niet bestraft. Verzorging mocht, maar dan lag de jonge Chinees al enige tijd uitgeteld op de grasmat. Op het uur moest doelman Olieslagers werkelijk een verbluffende vuist bovenhalen om een afgeweken shot van Gabor Bukran uit de winkelhaak te halen. Verbroedering haalde af en toe de druk even van de ketel dank zij het trappen van (gretig) toegekende vrijschoppen.

Ook nu moest Yves Feys pas na ruim een kwartier voor het eerst handelend optreden. De bezoekers wurmden zich plots onder de druk uit. De Antwerpdoelman reageerde op een diepe bal met een ferme kopslag randje strafschopgebied. Bij de volgende infiltratie zag het er benard, bijna penibel uit. Drie blauwbloezen stormden op enkeling Edwin Ouon af. De Antwerpdoelman gooide zich tot tweemaal toe in de baan van de bal. Had hij dit hete standje eens te meer knap opgelost. De druk van Geel ging crescendo. Na een terechte gele kaart voor Bernt Evens, moest Yves Feys met een zweefsprong naar de kruising. De beide doelmannen waren meer dan bepalend voor de einduislag. Het laatste deel van de match worstelde zich met nog enkele tactische vervangingen naar het einde. Geen van beide ploegen gaf de ander nog een duimbreed toe. Ook de inbreng van Arthur Gomez t.v.v. de uitgebluste Fangzhuo Dong, bracht niet meer de gewenste treffer. R Antwerp FC oogt met de week sterker, maar het Bosuilpubliek wist eens te meer niet goed hoe reageren op het nieuwe puntenverlies.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/04/2004)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Verbr. Geel

Elftallen

1 Yves Feys
10 Denis Dasoul
2 Edwin Ouon
5 Harald Pinxten
3 Jens Govaerts
7 Alexandre Di Gregorio
12 Gideon Imagbudu (K)
24 Gabor Bukran
11 Dejan Mitrovic
20 Giovanni Fedorow
9 Fangzhuo Dong
1 Steven Olieslagers
16 Cedric Tomsin
4 Bart Vanhees (K)
6 Robbie Dello
5 Mike De Coninck
7 Jeroen Mellemans
8 David Vandecauter
12 Maarten Schops
25 Cidi Farssi
10 Serguei Omelianovitch
9 Robby Vandeweyer

Wissels

46' 10 Denis Dasoul (uit)/
16 GabriŽl Persa (in)
 
46' 3 Jens Govaerts (uit)/
4 Bernt Evens (in)
 
82' 9 Fangzhuo Dong (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
 
8 David Vandecauter (uit)/
17 Stavros Glouftsis (in)
78'
 
9 Robby Vandeweyer (uit)/
11 Kevin Jansen (in)
89'
 
10 Serguei Omelianovitch (uit)/
3 Nico Van der Linden (in)
89'
 

Begin Match
4' Dejan Mitrovic      
      Serguei Omelianovitch 0-1 21'
30' Harald Pinxten 1-1      
34' Gideon Imagbudu      
Ruststand 1-1
71' Bernt Evens      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG