R. Antwerp F.C. R.F.C. Brugeois
4 0
06.10.1929 Plaats: Bosuilstadion

Na Royal Antwerp FC - RFC Brugeois

Voor een talrijk publiek en bij een hevigen wind, had de ontmoeting met .. plaats op het Stadion van den Boschuil. Heer Tombeux stelde de ploegen in lijn.

Nadat Rik De Deken den toss gewonnen had, trapt RFC Brugeois af tegen de wind. De eerste aanval komt van R.A.F.C., doch Dis Bastin loopt buitenspel. R.A.F.C. komt terug en met een wijd shot doelt Charles Simons het eerste punt, wanneer 't spel slechts drie minuten oud is. Onmiddellijk daarna komt RFC Brugeois dreigend op. Rik De Deken passeert vrij hard naar Louis Somers die ten koste van een mooie duikeling redt. Dis Bastin breekt door op de hem eigen manier en een doelworsteling ontstaat voor de kooi van Wauters, doch het leder botst telkens op een voet, een been, een borst of een hoof en het gevaar keert. Het spel verloopt haast gestadig in 't Brugsche kamp, doch er valt neits noemenswaardigs voor. Als Dis Bastin ontsnapt, wordt hij onzuiver gehouden door Delporte. Beide spelers vallen ten gronde met het gevolg dat de Bruggeling zich een vijftal minuten moet laten verzorgen.

Versyp neemt tijdens die afwezigheid de plaats over en begaat onmiddellijk een fout tegen Dis Bastin. Een wijd, hard shot van Willy Ulens wordt door Wauters met brio gered. Dis Bastin breekt een paar aanvallen in buitenspelstand loopend. Veel bijzonders is er niet te zien. Een goede inzet van Lambert wordt opgevangen door Coenen die nevens het doel kopt. Het spel verplaatst zich. Wauters moet knielen voor een wijd shot van Willy Ulens. Weldra is de rust daar met 1-0 voor de kampioenen.

Na de rust is R.A.F.C. nog steeds de aanvallende partij. Wauters heeft al dadelijk een paar balletjes te hoduen. Van den Berghe schiet van wijd op de doellat, waarna het spel zich verplaatst. Willy Ulens scheert den doelpaal. De bezoekers zijn gevaarlijk, doch Coenen schiet nevens het doel. RFC Brugeois heeft een hoekschop te nemen die moeilijk in recorner gered wordt. Van Vyve plaatst een gemakkelijk te houden balletje in de handen van Louis Somers. Een ongewone doelworsteling voor de kooi van Louis Somers eindigt met een kopstoot van Versyp boven de lat. R.A.F.C. is een tijdje ingedrukt, maar werkelijk gevaarlijke schoten worden er niet gelost. Bij een aanval van R.A.F.C. plaatst Jos Van Beeck een kopbal in de handen van Wauters, waarna een center van Dis Bastin in corner verwerkt wordt. RFC Brugeois valt aan. Louis Somers, ruw aangeloopen, blijft ten gronde liggen.

Terwijl de scheidsrechter fluit voor gevaarlijk spel, schiet Delbeke in het open doel. RFC Brugeois forceert weer en corner en even later heeft Louis Somers een vrij hard shot van Van Vyve te houden. Men denkt reeds dat R.A.F.C. nog eens met een enkel goaltje haar match zal winnen, als Dis Bastin ontsnapt en met een schuin shot nummer twee in het net van Wauters zet. Men speelt 38 minuten. Nadat Wauters weer een bal stopt op de lijn, is Dis Bastin terug met bal en centert. Wauters loopt uit, mist den bal en Willy Ulens zendt nummer drie in open doel. Er blijven nog vier minuten te spelen. .. speelt als een verloren team en op 't laatste oogenblik fluit heer Tombeux een penalty voor hands van Delporte. Willy Ulens zet den voet er achter. Alhoewel Wauters den bal tegen den doelpaal houdt, wijst heer Tombeux naar het middenpunt daar de vier gemaakt is.

Het leder wordt evenwel niet meer naar het middenpunt gebracht, daar de 45 minuten verstreken zijn.

Nabeschouwingen
Tijdens de eerste speelhelft geholpen door een hevigen wind, had R.A.F.C. een afgeteekend territoriaal voordeel, waaruit echter een gemis aan shot, niet veel profijt getrokken werd. Charles Simons doelde van ver een eerste punt met een shot dat blijkbaar als center bedoeld was, doch met het effect van den wind in het doel belandde. RFC Brugeois begon tamelijk goed, doch weldra was het slechts een met veel enthousiasme doorgevoerd kick and rush. De tweede helft was meer verdeeld. De bezoekers speelden beter. Enkele minuten voor het einde, zou een draw nog als een normalen uitslag aanzien geweest zijn. R.A.F.C. maakte in de laatste zeven minuten nog drie goals en gaat dus onder haar gelukkig gesternte voort.

(bron: GvA - historisch archief - 07/10/1929)

Marcel Van Vyve

3' Charles Simons 1-0
Ruststand 1-0
83' Désiré Bastin 2-0
86' Willy Ulens 3-0
89' Willy Ulens (penalty) 4-0
90' Eindstand 4-0 90'