Henri Kums - Philippe Ryelandt

Vierde official: Peter Jordens
Toeschouwers: 8.000

Club Brugge in extremis voorbij R Antwerp FC
DEURNE - Club Brugge is pas in extremis voorbij R Antwerp FC geraakt. Invaller Martens scoorde in de 87e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Club houdt de titelstrijd dus enorm spannend.
Club Brugge speelde al betere wedstrijden dit seizoen. Vooral de eerste helft was er eentje om vlug te vergeten. De tweede helft bood veel meer actie en al vlug werd duidelijk dat degene die scoorde ook de wedstrijd zou winnen. Het was wachten tot de 87e minuut toen de ingevallen Martens de ban brak. Vanuit de tweede lijn haalde hij hard uit. Een goedkeepende Oldrich Parizek had geen kans op het schot dat volledig afweek tegen het lichaam van John O'Shea. De goal was meteen goed voor de overwinning en de driepunter voor Club dat het volgende week zaterdag met twee punten minder moet opnemen tegen aartsrivaal Anderlecht. Pas dan wordt onze vaderlandse voetbalcompetitie beslist.
(bron: onbekend - 29/04/2001)

Minuut per minuut
04' Ki-Hyeon Seol draait weg van Lembi en besluit op Verlinden.
23' Mendoza trapt een voorzet van Englebert aan de tweede paal hoog over.
27' Ki-Hyeon Seol waagt zonder succes zelf zijn kans terwijl Alen Orman alleen voor doel compleet vrij staat.
31' Oldrich Parizek zweeft een afstandsschot van De Cock in hoekschop.
42' Mendoza verschijnt alleen voor Oldrich Parizek, de Tsjech reageert gevat.
55' Lange profiteert van een mistasten van Alen Orman, Oldrich Parizek gaat goed plat.
56' Lange kopt centimeters naast.
58' Een vluchtschot van Vermant zoeft nipt naast.
60' Jonas De Roeck kopt een hoekschop van Noureddine Ziyati rakelings naast de verste paal.
75' Oldrich Parizek houdt eerst Mendoza en vlak daarop Martens van zekere doelpunten.
76' Sillah valt in en krijgt onmiddellijk een schitterende kans. Hij besluit over.
87' G O A L: een afgeweken schot van Martens zet Oldrich Parizek op het verkeerde been: 0-1.

18 Andrés Mendoza

71' 6 William Verbeeck (uit)/
19 Patrick Goots (in)

80' 11 Sandro da Silva (uit)/
2 Barry Budts (in)

84' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
9 Sead Salahovic (in)

6 Philippe Clement (uit)/
11 Sandy Martens (in)
44'

8 Gaëtan Englebert (uit)/
20 Ebou Sillah (in)
76'

Tony Sergeant
      Milan Lesnjak
      Sandy Martens 0-1 87'
90' Eindstand 0-1 90'