1 4
20.02.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Hubrecht

Na Royal Antwerp FC - R Standard CL

Slechts weinige toeschouwers woonden de wedstrijd van Royal Antwerp FC bij. Het is waar dat het gure weer en de sneeuwvlagen weinig aanlokkend waren voor de kijklustigen en remmend werkten op de spelers die zich met moeite staande konden houden op het besneeuwde terrein.

De Luiksche spelers toonden zich baas op het veld en vee lgevaarlijker voor doel. Zij verdienden hunne overwinning. Heer Hubrecht had de leiding over de ploegen. Gillis wint den toss. R Standard CL brengt het spel onmiddellijk in 't Anwerpkamp. Na een vernietigd doelpunt vanwege off-side van Fabry, waagt R.A.F.C. een aanval die niets oplevert. Het spel verplaatst zich op het terrein van R.A.F.C.. Na een paar vruchtelooze aanvallen, wil Sus Van den Cloot al uiloopende redden.

Ward Bastin is eveneens bij de bal en elkaar hinderend, profiteert Gilis van dit misverstand en opent den scoor na 29 minuten spel. Willy Ulens doet een poging die Paty afslaat. Aan den 32en minuut mist Sus Van den Cloot den bal op corner van H. Ledent. Fabry is er bij en zendt nummer twee in 't net. Een wijd schot van Ditzler wordt door Sus Van den Cloot op fantastische wijze teruggeslagen. Reeds aan den 35en minuut telt R.S.C.L. langs Degueldre en F. Ledent toch haar derde punt. Na een paar wederzijdsche, doch vruchtelooze aanvallen, treedt de rust in met 0-3.

Tijdens de tweede helft is R.A.F.C. meest aan den aanval, maar mist alle besluitvaardigheid voor doel. Een schot van Ferdinand Wertz wordt door Paty gered. Jean Declercq kopt naast den paal. Ferdinand Wertz schiet naast het open doel. Toch zal R.A.F.C. de eer redden aan den 41en minuut wanneer heer Hubrecht een penalty toekent na fout van Waroux. Pas heeft Willy Ulens den bal ingezonden, of R.S.C.L. is terug ten aanval en Fabry maakt het vierde en laatste punt.

(bron: GvA - historisch archief - 21/02/1927)

Ruststand 0-3
86' Willy Ulens 1-3
      Lucien Fabry 1-4 88'
90' Eindstand 1-4 90'