Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Verbr. Geel Notice: Undefined property: stdClass::$tekstopmaak in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 59
class=""> R. Antwerp F.C.
3 1
26.05.2005 Plaats: De Leunen

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Danny Vanderhoven - Damien Noël
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag


Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 222
Waardeloze combi-regeling door Geelse lokettenverkoop!

Eigen bericht - Bij winst van KSV Roeselare was de uitkomst van de partij tegen KFC Verbroedering Geel voor R Antwerp FC enkel goed voor de statistieken. Hoe klein het waterkansje op promotie ook, om de supporters te plezieren en weer met de club te verzoenen, was dit een bijzondere match. Coach Regi Van Acker kon enkel vaststellen dat na afgelopen zondag zijn kern in aanvallend opzicht compleet onthoofd was. Er viel slechts één selectieknoopje door te hakken: Alan Grozdanic of Alex Di Gregorio als diepste spits? Edwin Ouon kwam de geschorste Alain Van Mieghem vervangen, al moesten daarvoor weer enkele pionnen schuiven. Het elftal vertoonde daardoor opnieuw een gebrek aan samenhang. Op rechts verstond het duo Préseaux-Ouon zich wonderwel, maar waar was de steun voor Jens Govaerts? Op die Geelse rechterflank swingde het dat het een lust om zien was.

Bij de eerste (lokale) aanval luidde de bel al. De bal ging tegen de staak. Als verwittiging kon dat alvast tellen. Niet dus. Amper een kwartier later, waren de Antwerpsups hun laatste illusies kwijt. Het begon allemaal met een miniscuul duwtje van Jens Govaerts tegen Vandecauter. De bal landde even gezwind als zondag op de stip. Gelukkig stak scheidsrechter Allaerts nu geen gele kaart toe. Mellemans trapte naar de rechterbenedenhoek. Yves Feys zat er bijna bij, maar de bal ging nu wel binnen (0-1). De volgende diepe bal leverde een vrijschop op. Geen probleem voor Farssi om die op het hoofd van Dello te schilderen. Yves Feys keek machteloos toe hoe die bijna ongehinderd binnenkopte. Dan bleef het een tijdje windstil, al speelde het Geelse orkest voluit ten dans. Alan Grozdanic viseerde de dwarslat, maar als Yves Feys de verre poging van Vandecauter door de handen liep glippen, leken monsterlijke cijfers in de maak.

Edwin Ouon dacht daar het zijne van. In samenspel met Bernt Evens vertrok hij met lange halen richting doel. Niemand legde 'm iets in de weg. Zo redde de roodwitte verdediger de Antwerpse 'eer' met wat het schoonste doelpunt van de avond was. Twintig minuten ver, 3-1. Met een knal op de lat van Fedorow viel de match plots helemaal in evenwicht. De lokale combinaties verliepen wel vlotter, dat moet gezegd. Net voor de pauze kregen de Gelenaars in een opstoot van ijver nog twee huizenhoge kansen. Eerst kopte Glouftsis naast en vervolgens glipte diezelfde Glouftsis door de buitenspelval. De teruggespurte Dasoul redde knap in corner.

Jens Govaerts en Edwin Ouon bleven in de kleedkamer. Door de inbreng van het duo Gabor Bukran en Alex Di Gregorio, schoof Bernt Evens naar links en moest er op die flank alvast wat meer grip op de partij komen. R Antwerp Fc speelde nu wel een stuk steviger, Denis Dasoul liep tegen een karton aan. Bal op de paal van Gideon Imagbudu was de eerste kans van de tweede helft. Christophe Préseaux knalde over doel. Alan Grozdanic besloot op De Wilde. Geel werd systematisch in de buitenspelval gevangen en ook aan de andere kant werkte die perfect. Alex Di Gregorio ging in duel, maar zat stevig in de tang in het Geelse centrum. De Koninck tackelde een spurtende Christophe Préseaux en vloog er meteen met rood uit. Roodwit kon enige offensieve druk zetten, al bleef het toch ook uitkijken voor enkele vlijmscherpe Geelse counters. Geel-coach Maes trakteerde zijn uitblinkers Vandecauter en Farssi gedurende de laatste tien minuten op een applausvervanging.

De score wijzigde niet meer. Na de 3-1 nederlaag moet de Great Old een verlengd verblijf in het vagevuur voorbereiden. Onder aanvoering van de 'vrije lokettenverkoop' werd tot slot de lokale nultolerantie op de bezoekersparking uitgetest. De moegetergde brave supporters keken het met een blik op de klok en met toenemend afgrijzen aan!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/05/2004)

Statistieken

K.F.C. Verbr. Geel R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Filip De Wilde
2 Robin Peeters
4 Bart Vanhees (K)
5 Mike De Koninck
16 Cedric Tomsin
7 Jeroen Mellemans
8 David Vandecauter
14 Jochen Slechten
6 Robbie Dello
17 Stavros Glouftsis
25 Sidi Farssi
1 Yves Feys (K)
22 Christophe Préseaux
5 Harald Pinxten
10 Denis Dasoul
3 Jens Govaerts
2 Edwin Ouon
12 Gideon Imagbudu
17 Jordan Opoku
4 Bernt Evens
22 Giovanni Fedorow
25 Alan Grozdanic

Wissels

80' 17 Stavros Glouftsis (uit)/
20 Bjorn Daelemans (in)
 
85' 8 David Vandecauter (uit)/
11 Kevin Jansen (in)
 
89' 25 Sidi Farssi (uit)/
3 Nico Vanderlinden (in)
 
2 Edwin Ouon (uit)/
24 Gabor Bukran (in)
46'
 
3 Jens Govaerts (uit)/
7 Alexandre Di Gregorio (in)
46'
 
17 Jordan Opoku (uit)/
11 Dejan Mitrovic (in)
72'
 

Begin Match
7' Jeroen Mellemans (penalty) 1-0      
9' Robbie Dello 2-0      
17' David Vandecauter 3-0      
      Edwin Ouon 3-1 20'
Ruststand 3-1
      Denis Dasoul 47'
64' Jochen Slechten      
93' Eindstand 3-1 93'
TERUG