Scheidsrechter: Amand Ancion

Henri Klums - Piero Camassa
Toeschouwers: 5.000

Na R Antwerp FC - Club Brugge KV

Kessler put moed uit Antwerps tweede helft, Gerets denkt na kleine Brugse zege al aan duel op Staaien - "We moeten niet wanhopen"

De eerste corner was voor R Antwerp FC, de eerste kans voor Verheyen. Beide leverden niets op. Het kwartier was al ruim overschreden toen Sandro Da Silva op aangeven van Paulo Americo centimeters naast schoot. Binnen dezelfde minuut ontsnapte De Brul aan rood. Voor een overtreding op Darko Pivaljevic kreeg de Brugse verdediger slechts een gele kaart.

Club, tot dan weinig gevaarlijk, kwam na 21 minuten op voorsprong. Ivan De Corte was onvoldoende bij de pinken op een actie van Fadiga. De meeopgerukte Jbari had maar in te duwen. R.A.F.C. voor de zoveelste maal dit seizoen op achterstand. Nadat een schot van Darko Pivaljevic de winkelhaak scheerde, nam de competitieleider resoluut het heft in handen. Addo miste op voorzet van Fadiga. Diezelfde Fadiga schakelde Ivan De Corte uit, maar hield er enkel een hoekschop aan over. Ook Jbari geraakte nog eens voorbij de Antwerpdoelman, maar trof de paal. Ivan De Corte onderscheidde zich op een harde trap van Borkelmans.

Vlak na de herneming liet Club Brugge KV tot tweemaal toe de kans liggen de voorsprong te verdubbelen. Jbari trof de lat en de terugkaatsende bal werd door Fadiga op de paal gekopt. Dan zakte de competitieleider weg. R.A.F.C. werd volledig meester van de situatie. Johan Mücher, die een erg goede invalbeurt maakte, loste een loeier die door Verlinden over de lat werd getikt. De Club-keeper kon kort daarop ook Darko Pivaljevic afremmen. Weinige minuten later kwamen de Bruggelingen met tien te staan. Deflandre trapte op de hiel van Darko Pivaljevic en nu greep scheidsrechter Ancion wel naar de rode kaart.

De numerieke meerderheid stelde R Antwerp FC in staat het spel naar zich toe te trekken en doorlopend op de helft van de tegenstander te evolueren. Het leverde enkele halve kansjes op en een reeks hoekschoppen. Op één ervan, drie minuten voor tijd, kopte Darko Pivaljevic naar de grond. Verlinden was geklopt, maar Vermant stond op de juiste plaats om de bal van de lijn te keren. Zo bleef het 0-1. Een gevleide overwinning voor een niet overtuigend Club Brugge KV dat nog verder wegloopt van zijn dichste achtervolgers (bron: GvA - 18/12/1997).

18 Nordin Jbari

46' 6 Ivan Ilic (uit)/
14 Johan Mucher (in)

70' 18 Paulo Americo (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)

11 Gert Claessens (uit)/
16 Nzelo Lembi (in)
86'

14' Paulo Americo
      Tjörven De Brul 20'
      Nordin Jbari 0-1 51'
      Eric Deflandre 55'
90' Eindstand 0-1 90'