Rombout Hennissen - Chris Dams

Vierde official: Edgard Vanden Boer
Toeschouwers: 9.000

R.E. Moeskroen laat zich niet onder druk zetten
R.E. Moeskroen, dé ploeg van de terugronde, zette zijn opmars verder. Tegen R Antwerp FC werd het 30e punt op 36 in de terugronde geboekt. De Henegouwers wisten dat R Standard CL tegen KRC Genk gewonnen had en dat de Rouches dus naar de vierde plaats waren gewipt.

Van stress was er nochtans geen sprake bij de mannen van Broos. Van bij het begin trokken de Walen ten aanval. Een logische 5-1 was het gevolg. Mbo Mpenza bevestigde zijn huidige Rode Duivels-niveau en scoorde al zijn zevende goal van het seizoen. Marcin Zewlakow scoorde voor de vijfde maal op rij en dikte met twee doelpunten zijn totaal aan tot veertien.
(bron: sport24 - 30/03/2002)

Minuut per minuut
00' Vooraf: Dugardein en Martic zijn terug bij Moeskroen, Mitrovic en Claeys verhuizen naar de bank. Ban is terug uit blessure en vergezelt het tweetal. Exc. Moeskroen weet dat het moet winnen om Standard voor te blijven.
Bij R Antwerp FC één wijziging t.o.v. vorige week. De teleurstellende Christopher moest plaats ruimen, Tom Peeters staat weer op het middenveld.
07' G O A L: Excel. begint erg aanvallend. Mbo Mpenza schakelt Tom Peeters uit op het middenveld en bedient Zewlakow. Het is de vijfde opeenvolgende wedstrijd dat de Pool tot scoren komt en zijn 13e van het seizoen.
16' G O A L: de bezoekers blijven niet bij de pakken zitten. Een voorzet van Tom Peeters valt voor de voet van Ibrahima Yattara die aan de rechthoek hard in de linkerbenedenhoek knalt.
30' De Henegouwers hebben de match in handen: Mbo Mpenza staat weer sterk te spelen.
38' G O A L: Mbo Mpenza krijgt de bal in de rechthoek toegespeeld van Marcin Zewlakow. Yves Feys heeft geen verhaal tegen het schot dat in de verste hoek binnengaat.
40' Omar Mussa moet meer aanvallende impulsen brengen bij R Antwerp FC.
45' Rust: Moeskroen ging vanaf het begin in de aanval. Dat leverde enkele kansen op en een vroeg doelpunt. R Antwerp FC reageerde meteen, enkele minuten later stond het al gelijk. Moeskroen nam de match weer in handen en zat korter op de bal. Mbo Mpenza was niet te stuiten en dat werd beloond met een doelpunt.
55' G O A L: Mbo Mpenza schiet van dichtbij op Yves Feys, Ma. Zewlakow mikt de rebound eerst op Pinxten en de tweede maal krijgt hij de bal over Pinxten wel in doel: 3-1.
59' Een doelpunt van M. Zewlakow wordt afgekeurd voor buitenspel.
62' Martic moet geblesseerd het veld verlaten. Trainer Broos kiest voor de verdedigend ingestelde Claeys om hem te vervangen.
80' Moeskroen speelt de match rustig uit.
81' G O A L: voorzet van Grégoire naar de inlopende Ma. Zewlakow. Harald Pinxten komt ongepast tussen en schiet in de winkelhaak: 4-1.
82' G O A L: na actie van De Vleeschauwer wordt de voorzet van dichtbij in doel verlengd door Grégoire: 5-1.
90' Einde: Moeskroen strafte de aanvallende instelling van de Great Old in de tweede helft helemaal af. Een logische zege, Moeskroen was overwegend de betere ploeg.

19 Patrick Goots

62' Tonci Martic (uit)/
Geoffrey Claeys (in)

84' Mbo Mpenza (uit)/
Zoran Ban (in)

84' Marcin Zewlakow (uit)/
Dejan Mitrovic (in)

6 Tom Peeters (uit)/
11 Omar Mussa (in)
40'

18 Zoran Campara (uit)/
20 Jurgen De Neys (in)
65'

19 Patrick Goots (uit)/
17 Patrick Pascal (in)
77'

7' Marcin Zewlakow 1-0
      Ibrahima Yattara 1-1 16'
      Zoran Campara 34'
38' Mbo Mpenza 2-1
Ruststand 2-1
55' Marcin Zewlakow 3-1
57' Tonci Martic
60' Gordan Vidovic
      Omar Mussa 62'
81' Harald Pinxten (own-goal) 4-1
82' Christophe Grégoire 5-1
90' Eindstand 5-1 90'