DOS Utrecht R. Antwerp F.C.
2 3
10.04.1957 Plaats: Galgenwaard

Antwerp greep in laatste minuten de overwinning
Vier minuten waren er in de wedstrijd tussen D.O.S. en R.A.F.C. nog te spelen en de Kanaries hadden met 2-0 de leiding. Zij waanden zich uiteraard volkomen zeker van de overwinning.

Janssens en De Backker, de binnenspelers van de Sinjorenploeg, hadden over een veilige voorsprong andere ideeën...

Een corner van Van Abbenij nam de ongedekt staande Janssens meteen op de knie. Hoog plofte de bal in het net.

Het doelpunt gaf de Belgische voorhoede, die tot dat moment tevergeefs storm had gelopen, vleugels.

De rechterwing trok er snel combinerend tussen uit. Beyers tikte naar De Backker en die liet de witte bal een streep naar het net trekken. Dat was 2-2...

"Het publiek wordt verzocht na de aftrap niet direct weg te gaan", klonk het door de luidsprekers. "Bij een gelijkspel moeten namelijk penalties worden genomen."

"Wat? Penalties?", dacht Janssens en hij stormde luttele seconden voor het laatste fluitsignaal op de bal af om het ronde ding met een daverende knal tegen de touwen te plakken.

Met stomverbaasde gezichten trokken de DOS-spelers naar de kleedkamers. In vier minuten tijd had D.O.S. een 2-0 voorsprong zien veranderen in een 2-3 nederlaag. De voetbalgoden kunnen wreed zijn.
(bron: een Utrechts krantenknipsel - 11/04/1957)

Jef Janssens 2-3 90'
90' Eindstand 2-3 90'