Scheidsrechter: Marcel Javaux

Marc Van Den Broeck - Marco Venditti
Toeschouwers: 5.000

Na R Antwerp FC - KSC E. Aalst

R Antwerp FC flirt andermaal met de overwinning maar pakt het tweede gelijkspel op rij! - "We komen geen stap vooruit"

R Antwerp FC begon erg goed aan de wedstrijd en klom heel vroeg op voorsprong. Sandro Da Silva, Manu Godfroid en Tomas Ramelis staken op links een leuke aanval in mekaar. Manu Godfroid kon met rechts Aalstdoelman Van de Walle kloppen. De thuisploeg zou ook de resterende 41 minuten van de eerste helft domineren. Van de Walle schitterde op een schot van Tomas Ramelis. Ook een kopbal van dezelfde Tomas Ramelis werd door Van de Walle gepakt. Darko Pivaljevic toonde slechts één keer zijn kunnen. Van de Walle redde met de benen.

KSC E. Aalst begon vinniger aan de tweede helft. Achttien seconden hadden de Oost-Vlamingen na de rust nodig om gelijk te maken. Lauwers zette voor, Lässen duwde van kortbij binnen. R.A.F.C. bleef licht domineren, KSC E. Aalst counterde gevaarlijk. Van de Walle kreeg een schot van Sandro Da Silva moeizaam onder controle. Oldrich Parizek hield Meyssen van een treffer. Schoten van Lauwers, Quintelier en De Vleeschauwer voor KSC E. Aalst en Sandro Da Silva namens R.A.F.C. misten de juiste richting. Het bleef 1-1 (bron: GvA - 26/01/1998).

11 Peter Lässen

62' 4 Geert Emmerechts (uit)/
6 Ivan Ilic (in)

75' 7 Tomas Ramelis (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)

7 Harold Meyssen (uit)/
12 Sammy Van den Bossche (in)
67'

17 Peter Quintelier (uit)/
19 Dimitri Delière (in)
75'

11 Peter Lässen (uit)/
15 Zakari Lambo (in)
80'

4' Manu Godfroid 1-0
15' Gunter Verjans
29' Igor Nikolovski
Ruststand 1-0
      Peter Lässen 1-1 46'
      Djeumen Sandjon 81'
90' Eindstand 1-1 90'