2 3
16.10.1938

Scheidsrechter: Theunen

Na R.F.C. Malinois - Royal Antwerp FC
Terwijl Royal Antwerp FC een paar invallers moest opstellen, was het uitvallen van Decleyn oorzaak van de eerste nederlaag der Mechelaars. Als heer Theunen den opgooi betwisten laat, hebben de spelers van beide clubs zich opgesteld. R Antwerp FC is eerst ten aanval, doch na enkele mintuen meost Antoine Van Nuffel zich doen verzorgen. Op de 28e minuut krijgt Jos Weyns het leder van Rik Boogaerts. R.A.F.C. heeft de leiding. Ruststand 0-1.

Berthuelens wordt midvoor. Coppens zet Richard Gedopt op de proef. Vele toeschouwers meenen dat het achter de fatale lijn is. Langs Jos Wagner, Rik Boogaerts en Jos Weyns is Cannaerts een tweede keer geklopt. Het spel verruwt. De scheidsrechter heeft het hard te verduren. OP de 66e minuut geeft René Geuns aan Jos Wagner en de stand is 0-3. Rik Boogaerts wordt een tweede keer geraakt en moet opnieuw verzorgd worden. Coppens maakt een eerste tegendoelpunt. Vier minuten voor het einde krijgt Berthuelens het leder van Van Campenhout en het is 2-3.

(bron: GvA - historisch archief - 17/10/1938)

Jos Wagner 0-3 68'
80' Coppens 1-3
86' Berthuelens 2-3
90' Eindstand 2-3 90'