2 2
05.03.1939 Plaats: Stade J. Mariën

Scheidsrechter: E. Amelinckx

Na Union Saint-Gilloise (SR) - Royal Antwerp FC

De komst der rood-witten heeft zooals gewoonte, veel volk naar het veld van Union Saint-Gilloise (SR) gelokt. R Antwerp FC, na een slechten wedstrijd op den Boschuil, wil zich ten koste der geel-blauwen in eere herstellen en zal er alles op zetten om minstens een punt te veroveren. Heer E. Amelinkcx laat den opgooi betwisten. Rood-wit heeft het voordeel van den opgooi. Desmedt brengt het leder aan 't rollen. Vital Backerljau onderschept en zet goed voor aan Jos Wagner die onhoudbaar binnen geeft. 0-1 aan de eerste minuut. Pas is de bal terug uit het middenveld of Van de Weyer heeft al zijn kunde noodig om een nieuwe kei van den Antwerpschen centervoor te verwerken. De Brusselaars kunnen zich geleidelijk herpakken en komen gevaarlijk opzetten langs Desmedt Hij zet gepast voor aan Demeure, welke niet aarzelt om Richard Gedopt het nakijken te geven.

1-1 na tien minuten spel. RA.F.C. is dadelijk terug voor Van de Weyer welke corner moet toestaan. Met een juist gemeten passenspel is rood-wit bijna doorloopend aan den aanval. De Brusselsche verdediging moet zich weren. We moeten echter wachten tot het half uur om Jos Wagner te zien vooruit snellen en zonder tusschenkomst van den scheidsrechter in buitenspelstand nummer twee te zien aanteekenen. R.U.S.G. geeft geen moed verloren. Richard Gedopt krijgt een harde bal van Puttaert te verwerken. Langs de andere zijde is Van de Weyer gelukkig een schot van Jos Wagner met den voet af te kunnen weren. De volgende minuten is R.A.F.C. overdonderend meester in alle lijnen, maar de Union-verdediging houdt zich goed. Met ongewijzigden stand wordt het eerste inrukken gefloten.

De herneming ziet de Unionisten al dadelijk aan den aanval. Richard Gedopt krijgt een bal van Desmedt te houden. De drang van R.U.S.G. blijft aanhouden. Na vijf minuten spel wordt de Antwerpsche doelwachter voor de tweede maal geslagen door Puttaert, wiens scshot via den paal in de netten vliegt. De bezoekers moeten het initiatief aan de bezochten laten. Puttaert en Demeuere komen de achterhoede meermaals verontrusten. Een vrijschop van Jacqmyn vindt Richard Gedopt op de goede plaats. R.A.F.C. is lang niet de ploeg van voor de rust. Sooi(ke) De Vries breekt door, maar verkijkt dan een schoone kans voor doel. De Brusselaars zijn het meest aan den aanval. Richard Gedopt doet zich herhaaldelijk toejuichen. Vital Backeljau gaat Van de Weyer nog even op de proef stellen.

Naarmate het einde nadert, zet R.U.S.G. er alles op om de balans in haar voordeel te doen overhellen. De achterhoede van R.A.F.C. laat zich niet verschalken. Met 2-2 stand wordt afgefloten.

(bron: GvA - historisch archief - 06/03/1939)

Jos Wagner 0-1 1'
10' André Demeure 1-1
      Jos Wagner 1-2 30'
Ruststand 1-2
50' Antoine Puttaert 2-2
90' Eindstand 2-2 90'