25.05.2003 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Vierde official: Ernie Kasprzak
Toeschouwers: 17.000

Patje Goots zadelt Standard met kater op
Een uitgekookt R Antwerp FC heeft Standard met een eindeseizoenskatertje opgezadeld. Patrick Goots was de boosdoener.
De Great Old klom rond de twintigste minuut verrassend op voorsprong via Man. Unitedspeler Arthur Gomez. Patrick Goots, die op het middenveld speelde, verschalkte even later bijna zijn eigen doelman. De terugspeler strandde op de paal. Walasiak maakte minuten voor de pauze verdiend gelijk. In de tweede helft waren beide ploegen erg aan mekaar gewaagd. Tot Carini in de 53e minuut Patje Goots onderuit haalde. Hij werd prompt weggestuurd. De roodwitte topschutter verzilverde de strafschop. Patje 'boem-boem' miste dus niet, dat deed Aarst vanop diezelfde stip even later wel. De beslissing, zo bleek. Patje Goots gaf Standard de doodsteek met een mooie pass naar Zoran Ljubinkovic die krachtig uithaalde. De bezoekers behaalden een verdiende overwinning en kronen zich (mede door de nederlaag van Gba) meteen tot 'Ploeg van't stad'.
(bron: Sport.be en Vrt-tt - 25/05/2003)

Minuut per minuut
Vooraf: Bij R Antwerp FC kan coach Henk Houwaart geen beroep doen op geelgeschorste linksachter Bernt Evens, Anders Nielsen komt verrassend op diens positie. Patje Goots vult het middenveld op links aan en krijgt naast Arthur Gomez ook Ibrahima Yattara voor zich. Gideon Imagbudu (revalidatie na enkeloperatie), Arek Kubik (revalidatie na enkeloperatie) en Gunter Ribus (lies) kunnen vanwege blessures niet aantreden.
Bij Standard CL neemt Eric Van Meir afscheid van het actieve voetbal op het hoogste niveau.
12' Voorlopig weinig doelgevaar; er is wel al een eerste gele kaart voor Karel D'Haene.
19' G O A L: Ibrahima Yatarra stuurt Arthur Gomez alleen op wandel. De aanvaller mist niet alleen voor Carini.
21' Patje Goots met een gevaarlijke terugspeelbal tegen de paal. R Antwerp FC komt hier erg goed weg.
35' De wedstrijd gaat goed op en neer, veel doelgevaar levert dat echter niet op.
42' G O A L: Standard komt langszij, Walasiak kopt een teruglegger van Goossens tegen de netten.
45' Rusten met een gelijke stand. R Antwerp FC kwam op Sclessin via Arthur Gomez op voorsprong, de thuisploeg stelde vlak voor rust orde op zaken met een doelpunt van Walasiak.
46' Eén wissel na de pauze: Bjorn Helge Riise komt Gonzague Vandooren vervangen.
53' Patje Goots kan alleen door de verdediging gaan, maar wordt onderuitgehaald door Carini. Strafschop en rode kaart voor de doelman van Standard.
54' G O A L: Patje Goots mist niet vanop de stip (1-2).
60' Aarst komt in botsing met Stefan Leleu en gaat neer: de bal gaat opnieuw op de stip, ditmaal voor de Rouches.
61' Aarst schiet in het midden van het doel, doelman Yves Feys pareert met beide benen en houdt de voorsprong van zijn team vast.
74' G O A L: Patje Goots speelt perfect in op Zoran Ljubinkovic, die plaatst kalm naast Susnjara in doel (1-3).
76' Omar Mussa vervangt Arthur Gomez.
78' Amper op het terrein of Omar Mussa krijgt al een goede kans. Hij schiet pal op de paal.
81' Patje Goots krijgt zijn applausvervanging, Philippe Snelders mag nog een tiental minuutjes meedoen.
90' R Antwerp FC wint met 1-3 in Luik, klimt in extremis naar de twaalfde plaats en bevestigt daarmee zijn statuut van 'Ploeg van 't Stad'.
(Bron: sport.be - aanvullingen Het Webteam - 25/05/2003)

19 Patrick Goots

46' 11 Gonzague Vandooren (uit)/
12 Bjorn Helge Riise (in)

54' 9 Michael Goossens (uit)/
16 Filip Susnjara (in)

74' 10 Almani Da Silva Moreira (uit)/
17 Landu-Tibu (in)

15 Arthur Gomez (uit)/
11 Omar Mussa (in)
76'

19 Patrick Goots (uit)/
8 Philippe Snelders (in)
81'

Karel D'Haene 12'
      Arthur Gomez 0-1 19'
      Tony Sergeant 34'
42' Jonathan Walasiak 1-1
Ruststand 1-1
53' Fabian Carini
      Patrick Goots (penalty) 1-2 54'
      Zoran Ljubinkovic 1-3 62'
      Zoran Ljubinkovic 62'
90' Eindstand 1-3 90'