1 2
23.12.1928 Plaats: Ganschvijver

Scheidsrechter: Paul Puts

Na Royal Racing CB - Royal Antwerp FC

De rood-witte doolaards gaan voorts de stoutste verwachtingen te overtreffen. Ze zijn op den Ganschvijver gaan winnen. Heer Putz roept beide ploegen om twee ure op het veld. Royal Antwerp FC wint den toss, doch Royal Racing CB toont zich buitengewoon gevaarlijk. Louis Somers, buitengewoon lenig en houvast, dwingt de bewondering af van alle toeschouwers. Aan de 11en minuut zendt Florent Van Mechelen een eerste schuiver in het net van De Bie. Zes minuten later kan Louis (Bob) De Deken ondanks een schoone duikeling van De Bie, nummer twee inzenden. Het spel gaat nu verdeeld op, met wederzijdsche aanvallen, doch de beide keepers zijn op de hoogte hunner taak. De rust komt met 0-2 in 't voordeel van R.A.F.C.

Scheidsrechter Putz, gekwetst aan de knie, laat de leiding over aan een zijner grenswachters. Het spel gaat in buitengewoon snel tempo voort. Een schot van Dis Bastin, wanneer De Bie uitgeloopen is, vliegt juist neven het open doel. Op nieuw uitloopen van De Bie scheert Florent Van Mechelen den doelpaal. Aan de 18e minuut bekomt Royal Racing CB een corner, waarvan Moeschal profiteert om de eer te redden. Royal Racing CB toont zich gevaarlijk. Een schot van Greenaway vliegt rakelings over de lat. Hoewel Royal Racing CB bij het einde licht de meerdere is, kan R.A.F.C. haar voorsprong behouden.

(bron: GvA - historisch archief - 24/12/1928)

Louis (Bob) De Deken 0-2 17'
63' Jacques Moeschal 1-2
90' Eindstand 1-2 90'