1 6
31.03.1929 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: O. Leroy

Paaschtoernooi Entente Anversoise

Heer O. Leroy heeft de leiding over de ploegen. Royal Antwerp FC wint den toss. Teplizer start tegen den wind, wat de bezoekers niet belet op de derde minuut na corner op doelworsteling al te leiden langs Sima. Op een nieuwe poging van Sima vliegt het leder op de lat. Charles Pincket weet op het nippertje te verwerken. Hetis een uiterst mooie wedstrijd. R.A.F.C. heeft nu en dan haar woordje mee te spreken. De balcontrool der Tcheken is recht schitterend. Het samenspel der diverse lijnen lokt meermaals applaus uit. Willy Ulens en Jos Van Beek missen op inzet van Frans Lodts een eenige kans voor doel. De Tcheken blijven domineren, maar aarzelen op 't oogenblik van 't schot. R.A.FC. maakt goede figuur. Op de 34e minuut stelt Dis Bastin op persoonlijke poging prachtig gelijk. Op een inzenden van Frans Lodts kopt Willy Ulens schoon op doel, Hofer redt nog prachtiger. Het net van Louis Somers wordt dan onder vuur genomen, maar Raftel kan niet scoren op pass van Halerstroh. Rust komt daarna met 1-1 na een prachtige eerste helft.

Bij de herneming is het spel verdeeld tot op de zesde minuut. Simons passeert aan Sima en nummer twee vliegt binnen. Een onkans voor R.A.F.C.! Twee minuten later valt Teplizer flink aan langs links. Weer is Sima de man om de doelworsteling in 't voordeel der Tcheken op te klaren (1-3). R.A.F.C. schijnt onthutst. Op de tiende minuut zet Haftel van op de doellijn in. Weer Sima lapt nummer vier in de netten van Louis Somers. Op de 22e minuut rent Haftel de halfs voorbij, dribbleert Charles Pincket en zet neven den uitloopenden Louis Somers nummer vijf in 't net. Het spel verzwakt nu. De Tcheken schijnen te rusten. R.A.F.C. is ook vermoeid. De intrest der partij daalt. Op de 38e minuut krijgt Sima een pass van Mizera, rent door de verdediging en net een zesde punt. Willy Ulens mist nog een kansje, nadat de Tcheken flink hadden opgezeten. Het einde komt met een gevleide 1-6 zege van Teplitzer VK. Zeggen wij dat de Tcheken een flinke impressie gemaakt hebben te Antwerpen. Ze vormen de beste buitenlandse ploeg die we na den oorlog aan 't werk gezien hebben te Antwerpen. Als uitblinkers vermelden bij den keeper, den linker-half en het binnentrio der aalvlugge voorlijn.

(bron: GvA - historisch archief - 02/04/1929)

Sima 0-1 3'
34' Désiré Bastin 1-1
Ruststand 1-1
      Sima 1-2 51'
      Sima 1-3 53'
      Sima 1-4 55'
      Haftel 1-5 67'
      Sima 1-6 82'
90' Eindstand 1-6 90'