Union Saint-Gilloise (SR) R. Antwerp F.C.
2 1
11.09.1927 Plaats: Stade J. Mariën

Na Union Saint-Gilloise (SR) - Royal Antwerp FC

Union Saint-Gilloise (SR) bekomt dadelijk twee corner, maar weldra heeft Royal Antwerp FC de overhand. Keeper Cohen heeft werk te over om zijn net zuiver te houden. Aan de 10en minuut kan Willy Ulens een door Dis Bastin goed gegeven corner in goal omzetten. Lang zal R.A.F.C. echter de leiding niet hebben. Vier minuten later kan Weydisch gelijk stellen. Onze rood-witten zijn onweerstaanbaar, maar Cohen klaart de moeilijkste toestanden op.

Na een tijd ingdrukt te zijn, rukt Union Saint-Gilloise (SR) zich los. Een minuut voor de rust maakt Coppée een tweede punt. Union Saint-Gilloise (SR) heeft aldus de leiding wanneer volgens de spelverhouding een omgekeerden uitslag beter ware geweest. De tweede helft brengt nog verdeeld spel. Hoewel Cohen en Louis Somers om beurten hun heiligdom te verdedigen hebben, blijft de stand 2-1 voor Union Saint-Gilloise (SR).

(bron: GvA - historisch archief - 12/09/1927)

Willy Ulens 0-1 10'
14' Pierre Weydisch 1-1
44' Robert Coppée 2-1
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'