Royale Cercle Sportif Brugeois R. Antwerp F.C.
3 1
25.09.1927 Plaats: Edgar Desmetstadion

Na Royale Cercle Sportif Brugeois - Royal Antwerp FC
Onze rood-witten zijn eerbaar gaan verliezen bij de kampioenen die weer volledig optraden. Het spel wordt snel ingezet en de meeste aanvallen komen van Royal Antwerp FC, dat door den wind bevoordeeld is. De Cercle-verdediging laat echter niets door. Dadelijk komen de kampioenen los, maar Devos schiet op den doelpaal. Aan den 25en minuut weert Louis Somers een goedgegeven corner af, maar Ruysschaert den bal hernemend, opent den scoor voor Cercle. Aan de rust aldus 1-0.

In de tweede helft, na 10 minuten, bekomt R.A.F.C. voor fout van Baes een penalty, door Willy Ulens omgezet. Niet voor lang staan de ploegen gelijk, daar Van Poucke een tweede punt in het net van Louis Somers zendt. Vijf minuten voor het einde brengt Vanhalme den stand op 3-1.

(bron: GvA - historisch archief - 26/09/1927)

Désiré Bastin

25' Arthur Ruysschaert 1-0
      Willy Ulens 1-1 55'
60' Henri Van Poucke 2-1
85' Florimond Vanhalme 3-1
90' Eindstand 3-1 90'