2 0
11.12.1927 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: J. Berwout

Na Royal Antwerp FC - R.F.C. Brugeois

Er was maar weinig volk opgekomen naar het groots Antwerpstadion om de lokalen aan het werk te zien tegen R.F.C. Brugeois. De mededinging van een tweede match in de stad was hier niet vreemd aan. In de eerste helft was het begin zeer geljk opgaande. Royal Antwerp FC nam een lichte meerderheid en leidde verdiend aan de rust met 1-0. De tweede helft was net afgeteekend voor R.A.F.C. Rood-wit wist door beter combinatiespel haar overwinning te verzekeren. R.F.C. Brugeois presteerde weinig bijzonders en zal heel wat beter moeten spelen of de degradatie staat ze te wachten. Rik De Deken, Alfons Mertens, Dis Bastin en Willy Ulens waren de besten bij R.A.F.C., terwijl bij R.F.C. Brugeois Delbeke, Delporte, Coenen en Lucas te vermelden zijn.

R.A.F.C. wint den toss en stelt R.F.C. Brugeois tegen den fellen wind. De eerste minuten der partij zijn verdeeld. We stippen slechts een mooi shot van Charles Simons aan, dat rakelings nevenvliegt. Het spel verloopt zeer onsamenhangend en is bij gemis aan geestdrift weinig belangwekkend. Op een voorzet van Delbeke komt Versyp alleen voor doel, doch hij schiet in de wolken. Een doelworsteling voor het Brugsche doel verwekt heel wat herrie als Louis (Bob) De Deken op den grond vliegt. Den scheidsrechter heeft niets gezien. Op den 20en minuut zet Dis Bastin goed voor. Jean De Clercq opent met een onhoudbaar shot den scoor. R.A.F.C. komt nu in vorm. Wauters wordt aan het werk gesteld. R.A.F.C. is volop ten aanval en neemt de Brugsche kooi onder vuur. Toch schiet Willy Ulens nog neven! Op free-kick voor hands van Delporte, schiet Willy Ulens naast. Wauters stopt met brio een schot van Willy Ulens. Somers duikelt mooi op center van Feremans. R.A.F.C. leidt aan de rust met 1-0.

Na de poos komen de eerste aanvallen van R.F.C. Brugeois, waarna R.A.F.C. geweldig opdrijft. R.F.C. Brugeois bekomt free-kick voor hands van Alfred Beugnier, doch ten slotte kopt Delbeke over. Jean De Clercq en Willy Ulens schieten neven vanop afstand. Na 9 minuten zet Dis Bastin mooi voor en geeft Willy Ulens gelegenheid om den scoor op 2-0 te brengen. De bezoekers bekomen daarop corner, gevolgd van recorner die niets geeft. Een center van Dis Bastin blijft onbenut door de voorlijn, nadat Wauters een missing van belang begaan had. Wauters redt glansrijk in corner op shot van Dis Bastin waarna Willy Ulens een zeker doel mist op center van .. Simons. Caenens moet gekwetst het veld verlaten, doch dit ontmoedigt de Bruggelingen niet, die nog aanvallen. Versyp heeft een mooie kans om de eer te redden, doch Rik De Deken valt gepast in. Een recorner geeft niets. R.A.F.C valt geweldig aan en meermaals ontsnapt het Brugsch doel ternauwernood aan de doorboring.

Het einde ziet R.A.F.C. met 2-0 winnen.

(bron: GvA - historisch archief - 20/12/1927)

Julien Deprez

20' Jean De Clercq 1-0
Ruststand 1-0
54' Willy Ulens 2-0
90' Eindstand 2-0 90'