6 1
19.02.1928 Plaats: Ganzenvijver

Scheidsrechter: Paul Puts

Na Royal Racing CB - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC kende een zware nederlaag op den Ganzenvijver, welke gedeeltelijk toe te schrijven is aan de afwezigheid van de gebroeders Simons. De elftallen kwamen te 2.30 ure onder leiding van heer Putz in 't veld.

De Bie wordt eerst op de proef gesteld, maar weldra komt Royal Racing CB gevaarlijk op. Louis Somers krijgt twee gevaarlijke schoten van Madjarian te redden. Jodart mist een schoone kans. Moeschal schiet op den doelpaal. Aan den elfden minuut opent Madjarian den scoor op doelworsteling. De Ratten zijn de meerderen. Moeschal mist een schoone kans. Aan den 28en minuut kan hij met kopstoot na corner nummer twee inzenden. Aan den 37en minuut wil Louis Somers een bal met den voet ontzetten, doch Madjarian doelt nummer drie. Aan de rust aldus 3-0.

Bij de herneming valt R.A.F.C. aan. Mertens en Bogaerts verwisselen van plaats. Het spel is thans beter verdeeld. Dis Bastin schiet op den paal. Een te wijd schot van Van Houten belandt in 't Antwerpdoel. Louis Somers herpakt zich, twee gevaarlijke schoten reddend. Jodart maakt aan den 22en minuut op corner nummer vijf. De Bie heeft nu werk te over. Hij kan niet beletten dat Willy Ulens, op overzet van Ferdinand Wertz de eer redt aan den 33en minuut. Aan de 36en minuut gelukt Jodart het zesde en laatste doelpunt.

(bron: GvA - historisch archief - 19/02/1928)

Ferdinand Wertz

11' Madjarian 1-0
28' Jacques Moeschal 2-0
38' Madjarian 3-0
Ruststand 3-0
60' Guillaume Vandenhouten 4-0
67' Jean Jodart 5-0
      Willy Ulens 5-1 78'
81' Jean Jodart 6-1
90' Eindstand 6-1 90'