1 1
18.03.1928 Plaats: Emanuel Hielstadion

Scheidsrechter: Delchevalerie

Na Royal RC de Gand - Royal Antwerp FC

Overtalrijke opkomst. Om 3 ure ropet heer Delchevalerie de elftallen in 't veld. Royal Antwerp FC valt eerst aan langs Ferdinand Wertz, die naast zendt. Royal RC de Gand valt dan op langs rechts, waarna R.A.F.C. opnieuw ten aanval trekt en .. Jacobs naast zendt. Het spel is goed verdeeld, maar blijft meestal in 't midden van 't veld. Beide ploegen zwoegen hard, maar alle eindschoten missen de goalrichting. Beide keepers hebben weinig werk. De backs voldoen om alle aanvallen te stuiten.

Een corner voor R.A.F.C. levert niets op. Royal RC de Gand valt opnieuw aan langs rechts, voor niet lang, want Willy Ulens krijgt het leder te pakken en doelt aan den 21en minuut. Royal RC de Gand valt nu aan. Louis Somers moet twee maal handelend optreden. Het spel vervolgt goed verdeeld en beide ploegen bekomen twee corners, waarop rust met 0-1 voor R.A.F.C.

Den tweede time is R.A.F.C. nog den aanvaller, doch Willy Ulens en Dis Bastin zenden nevens het doel. Het spel is nu goed verdeeld. Beide ploegen dwingen om beurt corner af, zonder gevolg. De bezochten blijven enkele minuten meester van 't veld en dwingen twee corners af. R.A.F.C. herneemt zich en valt nu aan, maar alle eindschot faalt. Op den 39en minuut maakt Grimmonprez den gelijkmaker onder oorvedoovend gejuich. Hoe beide ploegen zich ook inspannen, de scoor verandert niet meer. Als het einde komt, deelen ze broederlijk de punten.

(bron: GvA - historisch archief - 19/03/1928)

Ruststand 0-1
84' Grimmonprez 1-1
90' Eindstand 1-1 90'